Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local de Vila-real promou la formació amb un total de 211 cursos en quatre anys

dimarts, 9 de juny de 2015

Curs de la Policia Local sobre Reforma del Codi Penal_2

L'Escola de Formació de la Policia Local (Efopol) s'ha convertit en un referent per a la formació dels professionals de la seguretat. Així ho reflecteix el balanç dels últims quatre anys, en els quals la Policia Local de Vila-real ha portat a terme un total de 211 cursos formatius que han comptat amb l'assistència de més de 4.600 agents. "Són unes xifres que demostren la inquietud de la Policia Local per a millorar la qualitat del servei a la ciutadania. D'ací l'interés d'una actualització permanent i formació contínua al llarg de tots aquests anys", ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, qui destaca que "la Policia Local s'han convertit en un model de referència per a altres poblacions". 

Dels 211 cursos, 140 han estat interns, dirigits exclusivament als agents locals, i els 71 restants s'han adreçat a la Policia Local i també a altres forces i cossos de seguretat de tota la geografia espanyola. La seguretat viària, l'esport, la convivència ciutadana o l'educació són algunes de les temàtiques abordades al llarg d'aquests quatre anys en els cursos formatius. "Encara que sens dubte una de les matèries en les quals més destaca la Policia Local de Vila-real és en la mediació policial", ha indicat el responsable de l'àrea. 

En aquest àmbit, la ciutat ha estat escenari de nombrosos congressos, ponències, jornades i xarrades gràcies a la Unitat de Mediació, creada l'any 2004 i formada per una quinzena d'agents que han exportat el seu projecte a altres policies de l'Estat i fins i tot a altres països. A més, la Unitat Canina és ja un referent per al disseny i creació d'aquest tipus de cossos en tot el territori nacional, com ho és també el treball per a la integració i no discriminació o el programa de Convivència en les Aules, que la Policia Local ha implementat en tots els col·legis i instituts de la ciutat. "La Policia Local, conscients que els conflictes del segle XXI són cada vegada majors i més complexos, ha anat ampliant i adaptant la seua formació als nous temps", ha assenyalat Serralvo. 

L'últim dels cursos formatius programats ha tingut lloc hui mateix. Sota el títol La reforma del Codi Penal, un centenar de policies locals de tota la Comunitat han participat en aquesta xarrada de formació impartida per la fiscal Lucía Bachero, en la qual els agents han pogut conéixer les modificacions de la nova legislació penal.

Galeria multimèdia

Imatges

Curs de la Policia Local sobre Reforma del Codi Penal_1 Curs de la Policia Local sobre Reforma del Codi Penal
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es