Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes presenta el seu Manifest "per a seguir treballant per a millorar Vila-real"

dijous, 11 de juny de 2015

Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real_3

Els representants del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real han presentat a la sala de plens el Manifest que recull les peticions, desitjos i compromisos que pretén portar a terme aquest primer Consell, promogut per l'Ajuntament a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, amb la intenció de "seguir treballant per a millorar Vila-real". Els 36 alumnes, procedents d'11 centres docents de la ciutat que formen part d'aquest organisme, han traslladat a l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, juntament amb el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, i altres regidors de la corporació municipal, associacions d'educació no formal, representants de centres educatius i familiars, els seus compromisos i desitjos "amb la intenció de millorar Vila-real, fer-la més bonica i més pensada i preparada perquè tots els xiquets i xiquetes la gaudisquen amb seguretat i alegria", detalla el Manifest. 

El document, entre altres qüestions, recull el compromís dels consellers per a participar en la vida política de la ciutat "en benefici de totes les persones que hi viuen, sense cap tipus de discriminació". Els alumnes també expressen en l'escrit que les demandes i idees que puguen eixir del Consell siguen escoltades i tingudes en compte per part dels representants polítics. A més, el document plasma les qüestions que més preocupen els xiquets i xiquetes de Vila-real, com poden ser "l'assetjament escolar, els insults i molt més la violència. Ens és difícil d'entendre la facilitat amb la qual els menors aconsegueixen alcohol i tabac". També els preocupa el medi ambient i promouen "una Vila-real més verda', potenciant l'ús de la bicicleta, el transport públic i la creació de parcs i somiant "una Vila-real que creix i innova amb les noves tecnologies, però que, al mateix temps, respecta el patrimoni històric i el medi ambient'. 

Les últimes paraules del Manifest són també un agraïment "als polítics per haver pres la iniciativa de crear el Consell dels Xiquets i Xiquetes". En aquesta línia, Ochando ha recordat la importància de posar en marxar "les eines necessàries per a donar veu als més joves i conéixer la seua visió. Un organisme amb el qual mai fins ara havien comptat". 

Totes aquestes propostes i conclusions són fruit del treball elaborat pels representants d'aquest primer Consell de Xiquets i Xiquetes, creat el passat mes de gener com un òrgan de participació a partir del qual els escolars poden aprendre, debatre, fer escoltar la seua veu i promoure activitats i propostes sobre els temes de la ciutat que són del seu interés. Els consellers i conselleres d'aquest nou òrgan consultiu són menors d'entre 10 i 13 anys, alumnes de 5é i 6é de primària i 1r d'ESO dels centres educatius de Vila-real que hi han volgut participar.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real_2 Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real_1 Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es