Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

El Festival de Curts Cineculpable obri la convocatòria de 2015 amb la publicació de les bases i la recepció d'originals

tornar Imprimir

dimarts, 23 de juny de 2015

Sala de premsa, Joventut

El Festival de Curts Cineculpable obri la convocatòria de 2015 amb la publicació de les bases i la recepció d'originals

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable, promogut per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, celebrarà del 20 al 27 de novembre la seua 18a edició. Una setmana dedicada al cinema en format breu que repartirà 7.800 euros en premis als millors treballs presentats a concurs. La recepció d'originals s'ha obert ja amb la publicació oficial de les bases del certamen i romandrà oberta fins al 30 de setembre. 

El millor curt de Cinculpable rebrà un premi de 3.000 euros mentre que el millor curt provincial s'endurà el Premi Manuel Villarreal, dotat amb 1.500 euros. També es lliurarà un premi del públic (900 euros), el guardó al millor treball en valencià (600 euros) i premis a la millor direcció i interpretació masculina i femenina (600 euros cadascun). Les obres poden remetre's per correu postal a l'Ajuntament de Vila-real o a través de la plataforma Uptofest, que col·labora amb el certamen per segon any consecutiu. "Aquesta plataforma permet que els participants envien les seues cintes de manera telemàtica, aconseguint així que gent d'altres països que no s'havia presentat mai se sumen al festival incrementant d'aquesta manera tant la participació com la qualitat dels treballs a concurs", valora el regidor de Joventut, Xavier Ochando. A més, una edició més, la plataforma Uptofest regalarà 60 inscripcions gratuïtes que permetran que els guanyadors de Cineculpable puguen inscriure's en altres festivals en els quals col·labora. 

"Amb la publicació de les bases, obrim una nova edició d'un certamen convertit ja en un dels pilars del calendari de festivals de Vila-real i en un referent en el seu àmbit, el del curtmetratge, un sector en el qual tant Vila-real com les comarques castellonenques s'han fet un merescut nom en els últims anys", valora Ochando. En aquesta línia, el regidor recorda que el departament de Joventut "compta amb la col·laboració dels realitzadors locals per a l'organització de Cineculpable i, de fet, ja ens hem tornat a reunir recentment per a prendre nota d'interessants idees que, com la participació de la plataforma Uptofest, col·laboren a fer créixer el nostre festival de curts any rere any".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Bases de Cineculpable 2015
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es