Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'Ajuntament de Vila-real incorpora a l'estructura municipal una comissió específica contra els desnonaments

dimecres, 24 de juny de 2015

L'Ajuntament de Vila-real modificarà en aquest mandat municipal l'estructura i règim ordinari del treball en comissions per a incorporar de forma permanent una comissió informativa de desnonaments. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, qui avança que el pròxim Ple Municipal aprovarà l'estructura de les comissions de treball en cinc àrees: Social i Qualitat de Vida, Oportunitats, Serveis Públics, Administració Local i Desnonaments. 

"D'aquesta manera, la lluita pel dret a l'habitatge i contra els desnonaments s'incorpora a l'estructura de funcionament del consistori amb una comissió de ple dret i amb caràcter ordinari, reforçant d'aquesta manera la comissió especial realitzada en la passada legislatura, almenys fins que aquest drama social no acabe i fins que el Govern de Mariano Rajoy no pose fi a aquesta xacra canviant una llei hipotecària injusta", valora l'alcalde. En aquesta línia, Benlloch recorda que les competències municipals en aquest àmbit "són nul·les". "Els ajuntaments estem lligats de peus i mans enfront del drama dels desnonaments; tanmateix, una comissió reglada, incorporada a l'estructura formal de treball del consistori, ens pot ajudar a detectar casos i situacions de risc i intentar donar resposta amb les escasses eines que tenim al nostre abast", afegeix. Per a això, la comissió contra els desnonaments té previst establir mecanismes de treball i col·laboració "amb totes aquelles entitats socials i plataformes cíviques que ens permeten detectar la problemàtica en cada cas i abordar les possibles respostes a cadascun d'ells de la millor manera possible". 

La Comissió contra els Desnonaments serà una de les cinc comissions en les quals s'articularà el treball dels grups municipals i que quedaran constituïdes en el pròxim Ple Municipal, a celebrar probablement divendres que ve. A més, en el Ple també es donarà compte de la nova composició i estructura de l'executiu local i es constituiran els quatre grups municipals que conformen la corporació 2015-2019: PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es