Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real impulsa un programa d'accions "inclusives" per a garantir l'alimentació dels menors durant tot l'any

divendres, 3 de juliol de 2015

Sabina Escrig presenta els programes i accions d'alimentació garantida per a menors

Tots els menors, des dels 0 als 18 anys, i en totes les èpoques de l'any amb una correcta alimentació garantida. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, amb la posada en marxa d'un complet pla d'accions que inclou des del menjador de l'Aplec d'Estiu, que obri el dilluns el primer torn, fins a la modificació de l'ordenança de beques per a incloure els mesos de setembre i juny, ajudes a les famílies que ho necessiten per a cobrir l'estada en escoles infantils, vals de productes frescos o la creació d'aplecs específics per a Nadal i Pasqua.

"Són moltes les accions que estem portant a terme des de fa anys en aquest sentit, amb l'impuls del primer menjador d'estiu de la província fa tres anys a través de l'Aplec d'Estiu, que ofereix servei de menjador fins al 15 d'agost i enguany, per primera vegada, també desdejuni. Però anem a reforçar encara més les línies de treball perquè la falta de recursos de les famílies no afecte la nutrició dels més vulnerables, els xiquets", detalla la regidora de Serveis Socials, Sabina Escrig. "Per això", afegeix, "estem implementat i dissenyant una sèrie de mesures, incloses en aquest pla d'alimentació garantida per als menors que és també i sobretot un pla inclusiu, allunyat de mesures que acaben sent d'exclusió, com els menjadors socials, que marquen i assenyalen les persones. Això no ho podem tolerar i molt menys amb xiquets i xiquetes", argumenta Escrig. 

Un exemple d'aquesta política social inclusiva és, precisament, l'Aplec d'Estiu, que començarà el primer torn dilluns i es perllongarà fins al 15 d'agost, per quinzenes i en dos col·legis: Pasqual Nácher i Botànic Calduch. A més de les activitats d'oci i temps lliure, l'Aplec incorpora servei de menjador, amb bonificacions del 50 % o completament gratuït en funció de cada cas. En aquesta edició, s'han inscrit 577 alumnes, dels quals 225 faran ús del menjador escolar i 128, del servei de desdejuni. En un total de 199 casos, la matrícula està bonificada al 100 %. A més, quan els Serveis Socials Municipals així ho consideren, els xiquets i xiquetes poden repetir els torns, de manera que un total de 43 menors perllongaran l'estada durant dues o tres quinzenes de l'Aplec. 

Durant els mesos d'estiu, el programa es complementa amb la concessió d'ajudes d'emergència per a cobrir els casos de menors fins a 4 anys, a través de l'estada en escoles infantils, i també amb el repartiment de 8.500 euros en vals de productes frescos, dins del programa Alimentació Necessària, que sumarà 8.000 euros més per a seguir fent front a les necessitats de les famílies fins a finals d'any, gràcies a la col·laboració de Consum i el Mercat Central.

Una altra de les accions del programa és la cobertura de les despeses de menjador escolar al setembre i juny, mesos que estan exclosos de les ajudes de la Generalitat. "Estem modificant l'ordenança perquè, si el govern autonòmic no ho assumeix, cobrir des de l'Ajuntament el 100 % d'aquestes beques, per a la qual cosa reservarem una partida de 60.000 euros per a setembre", avança l'edil. A més, el pla d'alimentació garantida es completarà amb la creació de l'Aplec nadalenc per a xiquets a partir de 3 anys i, el 2016, l'Aplec de Pasqua. 

"Entre totes aquestes mesures i les ajudes d'emergència social, que cobreixen lloguers i despeses de llum, gas, aigua i productes de primera necessitat, i amb la inestimable col·laboració de les entitats socials, arribarem a les màximes famílies possibles, conclou Escrig.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es