Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'Àrea de Govern Social coordinarà la gestió de regidories per a fer un Vila-real "més obert, pròxim i per a totes les persones"

dijous, 9 de juliol de 2015

Presentació de l'àrea de govern Social

"Volem fer de Vila-real un Ajuntament obert, pròxim i igualitari, un Vila-real de totes les persones per a totes les persones". La regidora Sabina Escrig, coordinadora de l'Àrea de Govern Social i de Qualitat de Vida, s'ha pronunciat en aquests termes en la presentació, aquest matí, de les diferents delegacions de l'àrea, conformada per Inclusió Social, Família, Serveis Socials, Educació, Cultura, Esports i Salut, Sanitat, Joventut, Participació Ciutadana, Cooperació i Integració i Igualtat. "A través de tots aquests departaments, treballarem per a construir una ciutat més participativa i igualitària, que garantisca oportunitats a tots i a totes sense distincions ni discriminacions de cap tipus; una ciutat que ha de ser, sobretot, inclusiva", detalla Escrig.

Al costat de la coordinadora, responsable també de l'àrea de Serveis Socials, han comparegut els regidors Eduardo Pérez (Cultura), Mónica Mañas (Inclusió Social), Xavier Ochando (Joventut i Participació Ciutadana) i Silvia Gómez (Esports i Salut i Sanitat), que han avançat algunes de les línies mestres que configuraran la seua gestió en aquest mandat municipal que ara comença. Així, en l'àmbit cultural, els eixos de la gestió es dirigiran a "reforçar la marca de Vila-real perquè continue sent un referent en àmbits com el teatre o la dansa, en els quals les nostres companyies han estat sempre a l'avantguarda". 

Una altra de les regidories centrals de l'Àrea Social serà la delegació d'Inclusió Social, el principal objectiu de la qual serà "identificar les situacions de risc, vetlar perquè cap persona quede al marge del sistema, evitar que ningú quede marcat i garantir la cobertura de les necessitats bàsiques". Amb aquesta finalitat, Mañas anuncia l'elaboració d'un estudi, a través d'un conveni amb l'UJI, per a conéixer la situació social de Vila-real i, sobre la base d'aquest diagnòstic, treballar per a evitar qualsevol tipus d'exclusió". 

Per la seua banda, el responsable municipal de Joventut i de Participació Ciutadana ha valorat la tasca realitzada en el passat mandat en unes delegacions "que vam trobar pràcticament inexistents". "Seguirem treballant perquè els joves siguen els protagonistes de les polítiques municipals, fent nostra la seua lluita contra la precarietat laboral i l'atur juvenil, així com afavorint i ampliant els mecanismes perquè els vila-realencs participen en la vida pública", detalla Ochando. Per a això, el regidor avança que es treballarà en projectes com la descentralització administrativa en districtes o aprofundint en eines impulsades durant els últims quatre anys com el Consell de Xiquets i Xiquetes, l'escó ciutadà, la possibilitat de consulta popular o el defensor del veí. 

En l'àmbit esportiu, la regidora delegada apunta que l'equip de govern "seguirà la línia de potenciar i consolidar la pràctica d'esports com un pilar bàsic per a la qualitat de vida a la ciutat". Per a fer-ho, assenyala Gómez, es continuarà impulsant l'esport escolar "accessible per a tots els xiquets i xiquetes, independentment de les seues capacitats o circumstàncies familiars". El manteniment de les instal·lacions, els convenis amb entitats privades i gimnasos, que han permés eliminar per primera vegada en 20 anys les llistes d'espera de socis o la posada en marxa, a partir de setembre, del Consell Local de l'Esport, són algunes de les línies de treball que es planteja la regidora d'Esports. En l'apartat d'infraestructures, Gómez recorda que en els últims anys s'han incorporat a la xarxa dotacions importants com la piscina del Termet, el pavelló Melilla, el circuit de running o el CTE, en el qual la delegació preveu en aquest nou mandat ampliar horaris i usos. L'entrada en funcionament de la Ciutat Esportiva Municipal serà una altra de les fites de la nova legislatura.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es