Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Càtedra de Mediació Policial obri el seu primer curs d'estiu a Vila-real per a formar prop de 60 alumnes

dilluns, 13 de juliol de 2015

Inauguració del curs d'estiu de la Càtedra de Mediació Policial_2

La Càtedra de Mediació Policial Ciutat Vila-real, impulsada per l'Ajuntament de Vila-real i l'UJI, ha inaugurat aquest matí el seu primer curs d'estiu que, amb el títol La pràctica de la mediació policial per a la construcció de ciutadania, formarà uns 60 alumnes en la gestió pacífica de conflictes. D'ells, uns 40 procedeixen de la Policia de Colòmbia, entitat amb la qual la Policia Local de Vila-real manté una estreta col·laboració. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el vicerector d'Economia de l'UJI, Miguel Ángel Moliner, han inaugurat el curs, al costat de la directora de la Càtedra, Carmen Lázaro, i els regidors d'Universitats, Emilio M. Obiol, i Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo.

Ponents de la talla de Jordi Pérez Montiel, la mateixa Carmen Lázaro o els sinergòlegs Javier Torregrosa i Nacho Cobaleda, que aprofundiran sobre la comunicació no verbal científica com una habilitat bàsica de la nova policia, es donaran cita fins al divendres a les dependències de l'Escola de Formació de la Policia Local. "Amb aquest curs, tornem a demostrar que, quan se sembra, es cull, i aquest curs al qual hui donem inici és el fruit de l'aposta que hem realitzat en dues línies, l'aposta per la mediació policial i la gestió pacífica dels conflictes i la col·laboració estreta i contínua amb la Universitat Jaume I, que ha fet que a dia de hui la presència de l'UJI a Vila-real siga una realitat consolidada, amb la Seu de la Plana i les càtedres d'Innovació Ceràmica i de Mediació Policial, a les quals recentment s'ha unit una càtedra esportiva amb el suport del Villarreal CF", argumenta l'alcalde. "Les universitats canvien les ciutats i la presència de l'UJI a Vila-real, amb la qual convivim dia a dia, també ha millorat la nostra ciutat; ara també en un àmbit en el qual som referents i pioners en l'àmbit internacional com és el de la mediació policial", afegeix Benlloch.

En la mateixa línia, Moliner ha destacat la presència universitària a la ciutat on, a través d'aquests organismes, "hem multiplicat de manera exponencial les activitats de l'UJI a Vila-real". El vicerector incideix, a més, en la importància de l'oferta formativa d'estiu de la Universitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració del curs d'estiu de la Càtedra de Mediació Policial_1 Inauguració del curs d'estiu de la Càtedra de Mediació Policial Inauguració del curs d'estiu de la Càtedra de Mediació Policial_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es