Inici -> Àrees -> Universitat Popular -> Notícies

La Universitat Popular obri una nova campanya amb més de 500 places i "sense cues" per a la inscripció

dimarts, 21 de juliol de 2015

Rosario Royo presenta la campanya 60 de la Universitat Popular

La Universitat Popular comptarà en la campanya número 60, que arranca el 14 de setembre, amb més de 500 places per a les quals "no caldrà fer cua a l'hora de la inscripció", ja que els interessats "ja poden apuntar-se amb tranquil·litat durant tot l'estiu". Així ho ha anunciat la regidora d'Educació, Rosario Royo, que ha explicat que els usuaris disposaran de 34 cursos i tallers diferents.

Royo ha assenyalat la importància de comptar amb una àmplia varietat de cursos per a "donar resposta a les diferents demandes de la ciutadania". La regidora destaca el caràcter formatiu de moltes de les activitats, com el taller d'expressió oral, un dels més nous de la pròxima campanya, destinat "a persones que necessiten aprendre a parlar en públic, però també que, per timidesa, els costa relacionar-se", explica.

Amb la mateixa filosofia, la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) acollirà dos dies a la setmana les sessions: Fa temps que vas deixar d'estudiar. Vols reciclar-te?, en les quals un expert orienta i informa sobre l'oferta existent als qui volen reprendre la seua formació. A més, la Universitat Popular oferirà també cursos d'anglés, francés i italià per a viatgers, així com tallers d'informàtica per a adults o de navegació per Internet i correu electrònic, entre uns altres de caràcter més lúdic, com els de boixets, calats, labor de retalls, pintura a l'oli, restauració de mobles, tècniques decoratives, balls llatins o musicoteràpia.

A aquests cursos se sumen iniciatives com el Punt de Trobada, a càrrec de l'Associació Cultural El Bressol, que, a través del Centre d'Intercanvi de Coneixement, organitza activitats artístiques, científiques, solidàries o relacionades amb la naturalesa. També destaca en l'oferta complementària l'Aula Mentor, que permet obtenir una titulació oficial als seus usuaris i que es pot realitzar de forma virtual.

La regidora d'Educació destaca que un dels principals objectius aconseguits ha estat la descentralització de les activitats. "Hem aconseguit que les activitats tinguen lloc en diversos espais d'acord al tipus d'iniciativa que es desenvolupa, fent ús de l'antiga Escola Taller o de les seus de les associacions de veïns, entre altres enclavaments, per a apropar el servei al ciutadà", argumenta Royo.

La campanya de la Universitat Popular s'acomiadarà amb la tradicional exposició col·lectiva dels treballs dels alumnes a les sales de la Fundació Caixa Rural. La mostra s'inaugurarà el 18 de desembre i romandrà oberta durant tot el període de Nadal.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es