Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

La Comissió de Pressupostos Participatius avala el compliment de més d'un 60% de les demandes veïnals en l'equador de l'any

dimecres, 29 de juliol de 2015

Comissió de Pressupostos Participatius

La Comissió de Pressupostos Participatius s'ha reunit aquest matí a l'Ajuntament de Vila-real per a valorar el grau d'execució de les actuacions previstes en els comptes participatius de 2015, que, fins al moment, s'han executat en més d'un 60% amb prop de 600.000 euros d'inversió realitzada o en execució. El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, ha presidit la reunió de treball, que ha valorat positivament l'esforç realitzat pels diferents departaments municipals per a donar compliment a les diferents demandes ciutadanes.

"Malgrat les dificultats econòmiques a les quals hem hagut de fer front els últims anys, amb els prop de 15 milions d'euros pagats en sentències urbanístiques o la baixada d'impostos, en l'equador de l'any hem pogut donar compliment a més de la meitat de la inversió i les actuacions previstes en els Pressupostos Participatius de 2015. Des dels diferents departaments municipals, seguirem treballant els mesos que falten en aquesta mateixa línia, amb l'objectiu de poder atendre completament les demandes plantejades per les associacions en el fòrum de pressupostos participatius i votades enguany per primera vegada pels ciutadans a través de la pàgina web municipal", valora Ochando. El regidor de l'àrea ha volgut també agrair als veïns la seua comprensió en aquells casos que encara no han pogut atendre's per diferents motius, tant tècnics com administratius o pressupostaris.

Entre les principals actuacions ja executades, Ochando destaca algunes com l'obertura i asfaltatge dels carrers d'Alfons el Magnànim i Corts Valencianes, executada pels departaments de Territori i Serveis Públics Vila-real, o els cursos de formació i ajudes a l'autoocupació promoguts per la Regidoria d'Economia. La millora del Termet, la cura de l'arbratge, l'ampliació de voreres en diversos carrers o l'habilitació de solars en desús com a aparcaments són altres de les actuacions realitzades dins dels Pressupostos Participatius. En el deure, però ja en procés o en previsió d'execució imminent, es troben altres iniciatives com el condicionament del jardí Botànic Calduch, l'obertura dels carrers d'Alfred Nobel i Isabel de Villena o la millora de l'enllumenat al parc de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, entre d'altres. 

Els comptes participatius de 2015 inclouen un total de 24 propostes veïnals, de les quals la Comissió de Pressupostos Participatius -formada per representants de les associacions de veïns designats pel Consell de Participació Ciutadana- avala com a executades un total de 16, que comporten una inversió d'uns 600.000 euros. "No només és important incorporar les demandes dels veïns als pressupostos, sinó garantir-ne també el compliment mitjançant aquesta comissió, que es reuneix de manera periòdica. A més d'aquestes propostes, en les quals, per descomptat, seguirem treballant, des dels diferents departaments municipals treballem de manera contínua amb les associacions cíviques per a atendre moltes altres peticions que no estan incloses en els pressupostos participatius però que també són reivindicacions dels barris i dels veïns de la ciutat", conclou Ochando.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es