Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Participació Ciutadana es consolida com a fòrum veïnal amb el debat de fins a sis propostes de les associacions

dijous, 30 de juliol de 2015

Consell de Participació Ciutadana_7

El Consell de Participació Ciutadana s'ha reunit aquesta vesprada a la sala de plens de l'Ajuntament de Vila-real amb un ordre del dia copat per les propostes de debat plantejades per les mateixes associacions de veïns i entitats ciutadanes. El regidor de Participació, Xavier Ochando, que presideix el consell consultiu, s'ha mostrat molt satisfet del volum de propostes presentades pels veïns que, assegura, "demostra el dinamisme i la capacitat com a fòrum veïnal assolida per aquest organisme". Així, dels vuit punts de debat de la sessió, sis procedien de les diferents associacions que conformen el Consell de Participació Ciutadana de Vila-real.

"El Consell vila-realenc és un organisme viu, amb més de 50 entitats, i referent en la participació ciutadana de tota la província. Aquesta vesprada ho ha tornat a demostrar amb una sessió en la qual hem debatut fins a sis propostes plantejades per les associacions, a més de l'informe de la Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius, celebrada ahir", assenyala Ochando. "Aquest és, precisament, un dels objectius que perseguíem quan, fa quatre anys, ens vam proposar rellançar el Consell de Participació Ciutadana: que els veïns de Vila-real no siguen mers espectadors sinó que els temes de discussió i de debat isquen també de les entitats cíviques, que del Consell puguen arribar propostes als diferents departaments o al Ple i que, d'ací, puguen tornar de nou al fòrum ciutadà, com ha succeït hui amb la proposta de la PAH contra l'exclusió social, aprovada en el Ple i de la qual donem compte en el Consell de Participació", explica el regidor.

A més d'aquestes propostes, entre els punts de l'ordre del dia destaquen les iniciatives de debat presentades per associacions com Acudim, les associacions de veïns Cervantes i La Unió o les entitats socioculturals Club32 i l'orquestra Francesc Tàrrega sobre qüestions com la millora de l'accessibilitat urbana als barris, l'elaboració d'un registre en línia de locals municipals, les mesures per a fer front a la problemàtica de les caques de gos en la via pública o la proposta d'enderrocament del vell poliesportiu Campió Llorens per a la construcció d'una nova infraestructura esportiva i una plaça diàfana al costat del Madrigal. "A més de promoure el debat, amb aquest mecanisme el que perseguim és que cada associació no solament puga presentar les propostes de millora de la ciutat que considere sinó, sobretot, que puga rebre també informació de primera mà sobre aquesta qüestió per part dels regidors i els tècnics de cada àrea", conclou Ochando.

Galeria multimèdia

Imatges

Consell de Participació Ciutadana_6 Consell de Participació Ciutadana_5 Consell de Participació Ciutadana_4
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es