Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La tradicional Festa del fanalet il·lumina el Termet per a donar la benvinguda al mes d'agost

tornar Imprimir

dissabte, 1 d'agost de 2015

Tradicions, Sala de premsa, Cultura, Ermita

Festa del Fanalet 2015_6

La tradicional Festa del fanalet il·lumina el Termet per a donar la benvinguda al mes d'agost

La popular Festa del fanalet dóna la benvinguda al mes d'agost, amb una tradició que es renova any a any i es consolida en la programació de l'Estiu al Termet. Organitzada per la Regidoria de Tradicions i el Grup de Danses El Raval, la Festa del fanalet recorda la figura del sereno amb una singular processó nocturna en la qual els participants porten el seu propi fanalet elaborat amb melons d'Alger. Per a això, Tradicions organitza cada any un taller previ en el qual els xiquets aprenen a preparar els fanalets; buiden els melons d'Alger, els decoren i col·loquen en l'interior el ciri que encendran després del sopar.

Després del taller, celebrat a la plaça del Pastoret, la festa continua amb un sopar de pa i porta per a més d'un centenar de persones. A partir de les 22.30 hores té lloc la festa pròpiament dita, quan s'apaguen els llums i els participants, amb els fanalets encesos, recorren el recinte cantant cançons dedicades al sereno. El conte tradicional narrat pel Grup de Danses El Raval i el repartiment d'orxata i fartons tanquen la festa.

"Amb la Festa del fanalet, revivim un estiu més aquesta tradicional benvinguda al mes d'agost, que serveix també per a recordar la figura del sereno, que antigament s'encarregava de la il·luminació i la vigilància dels carrers de la ciutat a la nit. I, per descomptat, també per a gaudir del nostre paratge del Termet en família amb una activitat tradicional, educativa i lúdica", assenyala el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla.

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Festa del Fanalet 2015_5 Festa del Fanalet 2015_4 Festa del Fanalet 2015_3

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es