Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La Regidoria de Tradicions i El Trull completen el projecte Gegants 2.0 amb la creació de la Colla Gegantera de Vila-real

tornar Imprimir

dimecres, 12 d'agost de 2015

Tradicions, Sala de premsa

Presentació de la Colla Gegantera de Vila-real_1

La Regidoria de Tradicions i El Trull completen el projecte Gegants 2.0 amb la creació de la Colla Gegantera de Vila-real

La Regidoria de Tradicions i l'Associació Cultural El Trull de Vila-real han creat, dins del projecte Gegants 2.0, l'Associació Cultural i Colla Gegantera de Vila-real. Una iniciativa centrada en la recuperació d'una tradició molt arrelada i que serveix per a culminar el projecte iniciat el 2013 per part del Trull que, coincidint amb els 25 anys de la seua fundació, va impulsar la recuperació dels gegants de la ciutat.

"Quan vam arribar a l'equip de govern el 2011", recorda el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, "vam trobar els nostres gegants castigats, amagats en una cambra fosca i oblidats i, després de parlar amb l'escultor i mestre geganter català Toni Mujal, vam procedir a la seua recuperació, amb noves característiques i un pes inferior, però mantenint els seus trets originals, perquè pogueren tornar a veure la llum". "Després d'aquest lífting, comptem amb uns gegants únics que són admirats allà on van i que El Trull ha acollit i n'ha tingut cura fins al punt d'ajudar a crear la Colla Gegantera de Vila-real", assenyala el regidor. La colla, puntualitza, "servirà per a impulsar, no només la imatge dels nous Pasqualet, Mariagracieta, Jaumet i Pinella, sinó també dels originals, que estan sent restaurats per a ser exposats de forma permanent, molt probablement a la Casa dels Mundina, on els veïns podran apropar-se a veure'ls i a conéixer un poc millor la seua història".

També el representant del Trull, Josep Salmerón, s'ha mostrat molt satisfet de la presentació de la Colla Gegantera, que, indica, "culmina el projecte Gegants 2.0 iniciat el 2013 per a recuperar una de les nostres tradicions més arrelades". Salmerón recorda, en aquesta línia, que el 2014 es va aconseguir formar part de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, per la qual cosa "esperem que el col·lectiu augmente i compte amb més gent compromesa amb els nostres costums".

El president de l'Associació Cultural i Colla Gegantera de Vila-real, Pasqual Sebastià, indica que "som un grup relativament xicotet, però amb moltes ganes de treballar perquè Vila-real estiga sempre ben representada allà on vagen els seus gegants". Per això, també anima a què els veïns s'impliquen i "participen en les activitats que prepare l'associació i la coneguen, perquè els gegants no són nostres, són de tot el poble i volem que tots puguen gaudir d'ells i, fins i tot, unir-se a la colla".

Per a donar a conéixer el nou col·lectiu i apropar els gegants a la població, la Colla Gegantera ha preparat una sèrie d'activitats en les pròximes festes de setembre. Així ho ha anunciat el secretari i vicepresident de l'entitat, Carlos Chiva, que avança que "els veïns podran veure com són per dins i provar a alçar-los i fer-los ballar, a més de comptar amb una xarrada de l'artista Toni Mujal, que explicarà com va crear les figures més modernes, al marge d'altres activitats sorpresa que es donaran a conéixer pròximament, i en les quals s'implicarà també una modista vila-realenca".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la Colla Gegantera de Vila-real
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es