Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Agricultura valora l'ampliació dels horts urbans per a donar cabuda a tota la demanda existent a Vila-real

dissabte, 15 d'agost de 2015

Josep Pasqual Sancho visita els horts urbans Fila 13_2

Els horts socials urbans de Vila-real Fila 13, posats en marxa el mes d'abril, ja donen els seus primers fruits. Uns resultats que fan que la Regidoria d'Agricultura, dirigida pel regidor Josep Pasqual Sancho, es plantege ja la futura ampliació del projecte per a donar cabuda a tota la demanda existent. 

Fila 13 consta d'una trentena de parcel·les d'uns 40 metres quadrats que es van adjudicar a l'abril a tots els sol·licitants, sense que quedara llista d'espera. "Aquests mesos s'han rebut més peticions i, en l'actualitat, tenim una dotzena de persones que han presentat una sol·licitud formal per a accedir a un dels terrenys", explica Sancho, que afirma que "estem valorant ampliar el projecte per a donar cabuda a tots". 

En aquest sentit, el regidor assenyala que "el nostre objectiu és habilitar més terrenys de forma progressiva en altres zones de la ciutat i estudiar les possibilitats que ofereixen, amb vista a diversificar la producció i amb l'objectiu de disposar de parcel·les en zona de regadiu i de secà i en diversos punts, sempre que no queden lluny per als nostres veïns". 

Sancho, que ha acudit a visitar els horts, assegura que "l'experiència està sent molt positiva per als usuaris, que ja arrepleguen els seus primers fruits, com ara tomaques, cebes, albergínies, pebreres i tot tipus de productes de dimensions ben grans i realment saludables, ja que són ecològics i s'han conreat amb molta dedicació". 

No obstant això, Sancho afegeix un altre punt "quasi tan important" com arribar a casa amb productes per a l'autoconsum: "La satisfacció de sentir-se útils i estar en contacte amb altres persones". Així, apunta que "la gent està molt contenta, perquè molts d'ells són aturats de llarga durada que, a més d'aprendre moltíssim, compten amb un alleujament i una forma més de socialitzar-se; és quasi com una teràpia, perquè sempre que van a la parcel·la estan en contacte amb més veïns, parlen, s'ajuden els uns als altres i se senten bé quan arrepleguen els fruits sembrats amb tant d'afecte i els degusten amb la família". 

"Esperem que, a causa de la bona acollida que té la iniciativa, puguen sorgir nous projectes i ajudar a crear ocupació i riquesa en un àmbit tan tradicional i arrelat, però al mateix temps amb tant de futur a Vila-real", afegeix el regidor, que recorda que els horts socials Fila 13, situats al carrer d'Ana Nebot amb el camí de la Mar, consten de dues parcel·les reservades per a entitats socials i formació, així com de tot l'equipament necessari per al cultiu ecològic, en un terreny de 3.000 metres. En el projecte col·laboren la Comunitat de Regants i la Cooperativa Catòlica Agrària, així com la Fundació Caixa Rural.

Galeria multimèdia

Imatges

Josep Pasqual Sancho visita els horts urbans Fila 13_1 Josep Pasqual Sancho visita els horts urbans Fila 13 Josep Pasqual Sancho visita els horts urbans Fila 13_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es