Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

El 4t curs d'Agricultura ecològica seguirà conscienciant sobre la importància de consumir productes naturals

dimecres, 26 d'agost de 2015

Presentació del quart curs d'agricultura ecològica.

Després de l'èxit aconseguit en les tres primeres edicions del curs d'Agricultura ecològica, el regidor d'Agricultura, Josep Pasqual Sancho, ha presentat avui la quarta edició del taller, "amb la intenció que la gent continue conscienciant-se i l'agricultura ecològica tinga cada dia més adeptes".

El curs, organitzat per l'Associació Temps de Sembra, amb el suport de la Fundació Caixa Rural i de l'Ajuntament de Vila-real, compta amb cinc sessions teòriques i cinc pràctiques i permet, segons el professor del curs, Pepe Barrachina, "generar en l'alumne una visió global sobre el sector i oferir les pautes necessàries per a poder engegar un hort ecològic i, fins i tot, dedicar-se de manera professional".

Així mateix, Barrachina destaca la importància de la "sensibilització" de la societat, perquè "l'agricultura ecològica és el futur, és saludable per a les persones, però també respectuosa amb el medi ambient i, més que un negoci, o una opció de futur, també és una filosofia de vida i una forma de veure i fer les coses".

En aquest sentit, l'edil de l'àrea assenyala que "l'agricultura ecològica està en auge i cada vegada són més les persones que descobreixen que no solament els seus productes són més saludables, sinó també més saborosos, i per açò compta amb una alta demanda". "El nostre objectiu és ajudar al fet que continue creixent i que cada vegada hi haja més interessats a practicar-la, per això seria tot un èxit que sumant les quatre edicions enguany se superen 100 inscrits", indica, "ja que això suposaria que molta gent es beneficia d'ella".

En la mateixa línia es pronuncia Ana Claramonte, que també pertany a Temps de Sembra i professora del taller, qui incideix que "cal crear consciència i fer entendre a les persones que l'única eixida que tenim per a gaudir d'una bona salut passa per no maltractar el nostre cos, i això es fa de moltes maneres, però especialment cuidant la nostra alimentació". "Comptar amb una agricultura que no estiga enverinada no hauria de ser una moda", afig, "és el nostre benestar el que està en joc".

Així mateix, remarca que "encara que el curs compte amb una trentena d'inscrits, l'important és l'efecte multiplicador que crea i les valuoses lliçons que els assistents puguen traure". "Simplement amb l'intercanvi de coneixements en l'àmbit familiar o entre amics, ja implica que el missatge arribe a més persones que potser algun dia també s'interessen per aquest món", explica, "el camí està iniciat, ara cal continuar".

Els interessats a assistir poden inscriure's en la Fundació Caixa Rural i obtindran més informació en el 964 539 125 i en el 600 700 892. El curs començarà el 21 de setembre a les 19.00 hores, a la Fundació Caixa Rural i les seues classes teòriques s'impartiran, a més, els dies 28 de setembre, 5, 19 i 20 d'octubre i les pràctiques tindran lloc en un hort el 26 de setembre, així com el 3, 10, 24 i 31 d'octubre. En finalitzar, tots els assistents rebran un diploma acreditatiu.

El cost del taller és de 50 euros i ofereix un descompte del 50% a aturats, joves i jubilats. Els fons recaptats aniran, com cada any, a una associació benèfica, en aquest cas a Càritas, "per a oferir també benestar a gent que ho necessita".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es