Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

La Regidoria de Cooperació renova l'Ordenança de subvencions a ONG per a donar més flexibilitat a les entitats

dimecres, 26 d'agost de 2015

El regidor Álvaro Escorihuela durant la presentació.

La Regidoria de Cooperació renovarà l'Ordenança reguladora de subvencions a organitzacions no governamentals per a projectes de cooperació internacional i foment de la solidaritat.

L'edil responsable de l'àrea, Álvaro Escorihuela, ha explicat que es tracta d'una proposta que portarà al Ple per a la seua aprovació i posada en funcionament, a causa que "l'anterior ordenança era de l'any 2006 i es trobava una mica desfasada".

En aquest sentit, la Regidoria que dirigeix Escorihuela ha treballat en l'actualització i millora del document per a oferir major flexibilitat a les entitats que sol·liciten les ajudes també per a adaptar-la al funcionament de la corporació actual.

D'aquesta manera, l'edil indica que "abans depenia de Serveis Socials i no existia la Regidoria actual, per tant, s'ha aprofitat per a adaptar-la també a aquesta legislació i, en lloc de comptar amb una comissió de valoració de tres membres, ara tindrà quatre". Un d'ells serà l'edil de l'àrea, "sense especificar el nom oficial de l'àrea, perquè sempre es mantinga, canvie o no el nom de la Regidoria", apunta, a més d'explicar incloure el cap del departament de Serveis Socials, així com un tècnic municipal de l'àrea i una altra persona de l'àmbit que actuarà com a secretari.

A més, una altra de les principals mesures és el canvi de terminis per a "oferir major flexibilitat a les associacions". Així, mentre en l'actualitat s'abonava el 60% de la subvenció al moment, i després el 40% restant, a partir d'ara s'oferirà el 80% de l'import i la resta durant la justificació. "Abans havien de justificar en què gastaven els diners abans del 31 de març, ara se'ls oferirà un període de nou mesos des de la concessió de la subvenció i just al final se'ls abonarà el 20% restant", manifesta.

"És una forma de donar-los facilitat perquè puguen treballar, ja que no són empreses i realitzen una funció molt important d'ajuda a les persones", afirma. "Per açò, des d'ara disposaran de major quantitat de diners a l'inici perquè no es vegen obligats a avançar-ho de la seua butxaca i exercir la seua labor amb millors condicions", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es