Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

La iaia del Coneixement! demanarà responsabilitat en el consum d'alcohol en festes a través d'un mural

dimecres, 2 de setembre de 2015

Presentació de la campanya Coneixement! de les festes de la Mare de Déu de Gràcia 2015

La campanya de prevenció del consum d'alcohol i drogues Coneixement!, organitzada per la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de la Regidoria de Serveis Socials, torna a les festes de la Mare de Déu de Gràcia per a animar els vila-realencs a gaudir de les festes al màxim, però amb coneixement. Amb el lema "En festes, tu pintes molt", enguany la campanya compta amb un mural que realitzarà el premiat grafiter Leonardo Caro, on retratarà la iaia del Coneixement! i que se situarà al mur dels pares franciscans. 

El grafiter començarà a realitzar la imatge el divendres 4 a les 10.00 hores i romandrà en la zona fins a les 21.00 hores. Durant la jornada, els veïns podran contribuir pintant amb l'artista o lliurant-li missatges per a demanar responsabilitat en el consum d'alcohol i altres substàncies aquests dies, que el jove plasmarà al mural. Una col·laboració que serà premiada amb una de les 3.000 polseres creades especialment per a l'ocasió i el lema de les quals és "Vila-real en festes. Coneixement!". A més, els qui acudisquen al mural a fer-se un selfie amb la imatge de la iaia de fons i la pengen a Twitter amb el hashtag #Coneixement2015, també rebran l'obsequi.

"En festes tots pintem molt, perquè hem de ser conscients que si hem begut més del compte, no hem d'entrar en el recinte de la vila, agafar el cotxe o evitar que algú ho faça si no està en condicions, així com no deixar que menors d'edat beguen", explica la regidora de Serveis Socials, Sabina Escrig, qui assenyala que "és fonamental la participació i la responsabilitat de cadascun de nosaltres per a passar-ho tan bé com siga possible". "Pintem molt per a prevenir i fer més Coneixement!", apunta. 

Per la seua banda, el tècnic de la UPC, José Gisbert, ha fet un balanç positiu dels set anys que porta la campanya en funcionament i ha animat a "actuar amb cap en tots els àmbits de les festes". "Es tracta de llançar un missatge per a tots, no es tracta de prohibir l'alcohol, sinó de conéixer els riscos", indica. "Volem dir a veïns i visitants que gaudisquen de les festes, però si es passen amb la beguda, es perden el millor, fastiguegen els qui més volen i, si a més consumeixen substàncies il·legals, se la juguen", afegeix.

El tècnic assenyala que "a pesar que és molt difícil obtenir dades objectives i quantificables, sí que es pot dir que en la ment dels vila-realencs ja està la imatge de la iaia de Coneixement! i el significat d'aquesta paraula i, encara que els resultats són a llarg termini -ja que es tracta de canviar els hàbits de consum-, sí que s'ha constatat que s'ha retardat l'edat d'inici de consum en els joves". A més, Gisbert ha agraït a El Peatón Videoproduccions la seua col·laboració en les diferents campanyes, que han fet que cada vegada més vila-realencs se sumen i participen, generant així consciencia i sensibilització de forma lúdica.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es