Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real reforça el pla #XarxaLlibres i assumirà els llibres de text de les famílies que no poden fer front a la compra inicial

dijous, 3 de setembre de 2015

L'Ajuntament de Vila-real assumirà, dins del pla #XarxaLlibres impulsat pel Consell, els llibres de text de les famílies que no puguen sufragar la compra directa del material per a presentar després la factura, tal com estableix el programa de la Generalitat. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha avançat les línies mestres de la iniciativa, en la qual ja està treballant la Regidoria de Serveis Socials, amb la qual el consistori, "a més de sumar-se al pla de la Conselleria, el complementa i el reforça per a assegurar que totes les famílies van a poder beneficiar-se d'una mesura de gran importància social i que demostra que hi ha una manera diferent de fer les coses, que posa per davant de tot les necessitats de les persones".

El programa municipal atendrà aquells casos en els quals els tècnics de Serveis Socials determinen que les famílies no poden fer-se càrrec de l'adquisició inicial dels llibres per a després presentar la factura de la compra i recuperar el cost amb l'ajuda de la Generalitat. "En aquests casos, l'Ajuntament, a través de les ajudes d'emergència, es farà càrrec de la compra dels llibres; una despesa que després recuperarà en les condicions que determina el pla #XarxaLlibres", explica la regidora de Serveis Socials, Sabina Escrig, qui recorda que els llibres adquirits hauran de ser incorporats al banc de la xarxa en bones condicions en finalitzar el curs.

D'aquesta manera, afegeix, "les ajudes d'emergència, que habitualment s'utilitzen per a sufragar despeses de llum, alimentació o aigua, incorporaran per primera vegada el pagament de llibres de text, en una iniciativa pionera amb la qual volem garantir que ningú quede al marge i que totes les famílies de Vila-real poden accedir als materials necessaris per a l'educació dels seus fills". En aquesta línia, Escrig recorda que des de fa dos anys l'Ajuntament de Vila-real ja va crear les primeres beques municipals per a sufragar material escolar infantil, amb una ajuda d'uns 50 euros per escolar.

Quant al programa de gratuïtat de llibres de text anunciat aquesta setmana pel president de la Generalitat, Ximo Puig, l'Ajuntament està a l'espera de rebre la circular de la Conselleria d'Educació amb les indicacions específiques sobre el seu desenvolupament. "Encara queden detalls per perfilar, però del que no hi ha dubte és que Vila-real estarà al costat de les persones en un tema tan important com és l'educació i per garantir la igualtat d'oportunitats", assenyala Benlloch. En aquest punt, l'alcalde assenyala que Vila-real reclamarà a la Diputació i al seu president, Javier Moliner, "no solament que es facen càrrec de la part del pla que els correspon sinó també que, com a ajuntament d'ajuntaments, ajude els municipis de la província que volem sumar-nos al programa a fer front a una despesa que afecta de manera tan directa a les persones i en un aspecte tan sensible com és l'accés a l'educació en un sentit ampli".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es