Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La Regidoria d'Agricultura col·labora amb la Generalitat en la lluita contra la mosca de la fruita

dijous, 3 de setembre de 2015

La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Vila-real s'ha sumat a la campanya iniciada per la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat per a lluitar contra la Ceratitis capitata, la mosca mediterrània de la fruita. 

Així, la Regidoria que dirigeix Josep Pasqual Sancho s'encarregarà de facilitar als agricultors el producte necessari per a un tractament per procediments terrestres de les varietats primerenques, com la navelina, tomatera, orogrande, clementina fina, washington navel, navel foyos, clemenules, newhall, caracara, salustiana i nova. 

Per a açò, els interessats a obtenir el fitosanitari poden dirigir-se a la Regidoria d'Agricultura (C/ Ponent Baix, 65), on podran emplenar un formulari per a sol·licitar-ho, i hauran d'indicar, a més de les seues dades, on es troba la seua parcel·la i la superfície i edat de la plantació, ja que el producte es repartirà segons el nombre d'hectàrees a polvoritzar. Així mateix, la Conselleria recorda que no està autoritzat l'ús del tractament a aquelles parcel·les la producció de les quals es destine a exportació als Estats Units. 

La data límit per a presentar la documentació és el 19 de setembre i l'Ajuntament s'encarregarà de repartir a cada agricultor, posteriorment, el material. El producte ajuda a evitar el dany produït en el fruit per l'insecte, les larves del qual s'alimenten de la polpa de les fruites, deixant dins d'ella tots els seus excrements, a més de servir de via de contaminació per a diferents tipus de fongs, que produeixen putrefacció. Això fa que els fruits caiguen al sòl abans d'hora o no siguen comercialitzables.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es