Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real crearà una oficina per a canalitzar la solidaritat amb els refugiats i elaborar un registre amb els recursos disponibles

tornar Imprimir

dilluns, 14 de setembre de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Ajuntament

Vila-real crearà una oficina per a canalitzar la solidaritat amb els refugiats i elaborar un registre amb els recursos disponibles

L'Ajuntament de Vila-real posarà en marxa una oficina especial per a canalitzar la solidaritat dels vila-realencs amb els refugiats de Síria i altres països en conflicte. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Cooperació i Integració, recaptarà les dades i recursos disponibles per a acollir persones desplaçades a la ciutat. "Vila-real ha estat històricament una ciutat acollidora i solidària i, una vegada més, la societat vila-realenca ho torna a posar de manifest enfront de la crisi de refugiats a Europa", destaca l'alcalde, José Benlloch. "A través d'aquesta oficina, es canalitzaran totes aquestes mostres de solidaritat que estan arribant al consistori amb l'objectiu de crear, amb els recursos institucionals de què puguem disposar, un registre detallat dels recursos d'acolliment disponibles a la ciutat", assenyala.

Respecte d'això, el regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, detalla que l'oficina de solidaritat amb els refugiats recaptarà la informació de tots aquells interessats a ajudar les persones procedents de països en conflicte, facilitant tant allotjament com afavorint la seua integració plena a la ciutat. 

"Per a això, des del departament municipal estem treballant en l'elaboració d'un formulari, que posarem a la disposició dels veïns també a través de la pàgina web municipal, en el qual es detallen les dades de les famílies d'acolliment i els llits, habitacions o altres recursos que puguen tenir per a fer la vida un poc més fàcil a gent que ha hagut de fugir del seu país i deixar-ho tot enrere", explica l'edil. "Del que es tracta", afegeix, "és de disposar de tota la informació possible i de tots els recursos al nostre abast, tant públics com privats, per a estar preparats per a quan el Govern i la Generalitat determinen on i com rebrem els asilats". 

En aquesta línia, tant Escorihuela com l'alcalde recorden que Vila-real va començar a treballar des del primer moment en l'adhesió de la ciutat a la xarxa de ciutats d'acollida i l'elaboració de protocols d'actuació, de la mà d'entitats socials i en coordinació amb la resta d'administracions. "En un tema tan sensible i de tanta urgència social, Vila-real estarà, com sempre ha estat, al costat de les persones. Però volem fer-ho, sobretot, amb serietat i responsabilitat, garantint que l'acolliment als refugiats es farà en les millors condicions", conclou Benlloch, que ha fet una crida als vila-realencs a col·laborar en l'acolliment i ajuda als desplaçats.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es