Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'alta participació i la tranquil·litat marquen les festes de la Mare de Déu de Gràcia més segures i "diverses"

dilluns, 14 de setembre de 2015

Balanç de festes de la Mare de Déu de Gràcia 20915

Un divertit correfoc i el tradicional castell de focs artificials van servir ahir per a acomiadar unes festes de la Mare de Déu de Gràcia marcades per l'alta participació i la tranquil·litat. Unes festes que enguany, a més, han millorat quant a seguretat i "diversitat" d'actes.

El regidor de Festes i de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i per l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha fet un balanç "molt positiu" dels festejos. "Han sigut 10 intensos dies de festa en els quals hi ha hagut molta preparació, i això s'ha notat", explica Serralvo, que destaca que "molta gent s'ha implicat perquè tot funcione". En aquest sentit, el regidor assenyala que "unir les regidories de Policia i Festes ha permés millorar la coordinació entre tots els ens implicats i també la seguretat, especialment en els festejos taurins". "Tot ha eixit bé, exceptuant algun incident aïllat, i sobretot hi ha hagut una alta participació en tots els actes", agrega Serralvo.

Per la seua banda, Colás destaca que "aquestes han estat les primeres festes de la nova corporació, amb un nou regidor que, malgrat el canvi, ha permés que la Junta de Festes seguisca treballant igual, amb independència i autonomia, i amb el mateix suport". "Escoltem a tots per a realitzar un programa el més complet possible, plural, divers i per a totes les edats i gustos, i crec que ho hem aconseguit, perquè crida l'atenció la bona acollida que han tingut les actuacions de grups tan dispars com Bongo Botrako, Siempre Así, Rosendo o Los Brincos, que han sigut tot un èxit i que demostren que diversificar funciona", argumenta el president de la Junta de Festes.

L'aspecte menys positiu dels festejos ha arribat novament del costat de la meteorologia, encara que finalment la pluja tan sols va donar "xicotets esglais". "Tot el programa s'ha desenvolupat amb normalitat, amb un destacable èxit, novament, de la pujada al campanar, amb mig miler de persones, o l'ofrena, amb canvis positius com la reducció del temps d'espera de veïns i penyistes, així com la nit de la xulla, en què enguany s'ha apostat per l'actuació de dues xarangues de la ciutat", detalla.

En l'apartat de seguretat, el balanç que deixen les festes és també positiu, tal com remarca el cap de la Policia Local. "Comptem amb 418 penyes i tan sols s'han registrat 43 queixes; són nou més que fa un any, però encara així, segueixen sent molt poques", assenyala Nieto, que puntualitza que en aquestes festes només hi ha hagut una denúncia a una penya per no estar registrada i quatre avisos a l'ordre a grups que no respectaven horaris, als quals s'ha fet un seguiment fins a complir la normativa. A més, s'han formalitzat set denúncies per consumir droga en la via pública i s'ha multat dos casals per embrutar el carrer. L'absència d'incidents en els empedrats i la consolidació de l'avinguda de la Murà com a recinte per a esdeveniments multitudinaris, com el macrosopar de veïns o el concurs de paelles, són uns altres dels aspectes destacats de la setmana, que s'ha saldat sense denúncies per venda ambulant ni de pirotècnia. 

Un altre dels balanços positius que deixen les festes es refereix a la difusió del programa, ja que, a més dels llibrets en paper repartits durant els primers dies, la versió mòbil elaborada pel Departament de Noves Tecnologies ha comptat amb 17.877 visites, de les quals 1.189 (el 7%) s'han realitzat a través del codi QR. En total s'han registrat 9.579 usuaris únics, dels quals un 30% han accedit a través del web municipal, un 16% per les xarxes socials, un 15% a través de cercadors i un 32% per trànsit directe.

Mireu les fotos i vídeos de les festes, en el Flickr i el canal municipal en Youtube

Galeria multimèdia

Imatges

Traca i castell final de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2015_3 Traca i castell final de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2015_2 Traca i castell final de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2015_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es