Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Joventut crea una convocatòria pionera d'ajudes per als universitaris amb beques Erasmus de Vila-real

dimecres, 16 de setembre de 2015

Ochando presenta les ajudes per a beneficiaris de beques Erasmus

L'Ajuntament de Vila-real ha creat una convocatòria pròpia d'ajudes de les quals es podran beneficiar tots els joves vila-realencs que cursen estudis universitaris i siguen beneficiaris d'una beca Erasmus. Així ho ha anunciat el regidor de Joventut, Xavier Ochando, qui ha explicat que "es tracta d'una mesura pionera a Castelló, on no existeix cap altra subvenció municipal específica i a fons perdut dirigida a estudiants en l'estranger". 

"El programa Erasmus, que va començar la seua marxa el 1987, ha contribuït a crear la vertadera generació europea", indica Ochando, "i actualment és la pedra angular, on més esforços inverteix la Unió Europea, per a reduir l'atur juvenil, perquè un intercanvi Erasmus pot ajudar els joves a adquirir aptituds imprescindibles com idiomes, capacitat d'adaptació, sensibilitat intercultural i lideratge". 

Per aquest motiu, i atenent al fet que "la voluntat de la Regidoria de Joventut sempre ha estat i és contribuir a la promoció educativa i el futur laboral dels joves", la convocatòria d'ajudes comptarà amb una partida específica de 10.000 euros a repartir en un màxim de 50 subvencions. Cada ajuda estarà dotada amb un import mínim de 200 euros i un màxim de 1.000 euros per alumne, que permetran compensar les ajudes que ofereix el Ministeri als beneficiaris dels programes Erasmus. 

Aquestes quantitats es destinaran a les despeses addicionals derivades de la mobilitat dels estudiants de la ciutat. "Per a rebre l'ajuda, només cal estar empadronat a Vila-real abans de l'1 de gener de 2014, estar matriculats en qualsevol universitat pública o privada de l'Estat espanyol i ser beneficiaris d'una beca Erasmus", assenyala Ochando.

Les sol·licituds es presentaran mitjançant instància en el Registre General de l'Ajuntament i el termini de presentació serà de 10 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació definitiva de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), prevista aquest mateix dissabte, per la qual cosa es podran lliurar des del dia 21.

"L'objectiu és contrarestar les retallades que el Govern ha aplicat en els últims anys, perquè no volem que els nostres universitaris es formen ací per a haver d'emigrar i trobar treball en l'estranger. Volem que es formen allí per a aprendre noves tècniques, créixer professionalment i amb aquesta experiència tornar ací, a treballar a Vila-real, per a crear empreses i generar llocs de treball", conclou Ochando.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es