Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real lidera un projecte europeu per a exportar la mediació escolar a través d'un curs pilot d'intercanvis amb Sacile

tornar Imprimir

dijous, 17 de setembre de 2015

Sala de premsa, Cooperació, Solidaritat i Integració

Alvaro Escorihuela anuncia el projecte europeu Medes

Vila-real lidera un projecte europeu per a exportar la mediació escolar a través d'un curs pilot d'intercanvis amb Sacile

La Regidoria de Cooperació, que dirigeix Álvaro Escorihuela, ha aconseguit que la Unió Europea concedisca a Vila-real el projecte Medes, que servirà per a exportar la mediació escolar a tota la comunitat europea. La iniciativa, que comptarà també amb la ciutat agermanada de Sacile (Itàlia), començarà a partir del mes d'octubre i tindrà una durada de tres anys, durant els quals es realitzaran intercanvis entre el municipi italià i Vila-real amb l'objectiu d'implantar la mediació escolar a tots els centres educatius d'ambdues ciutats. 

Per això, la Unió Europea ha concedit, dins del programa Erasmus+, una ajuda de 151.305 euros, a repartir entre els sis socis que formaran part del pla, que són l'Ajuntament de Vila-real -que serà el coordinador-, l'IES Miralcamp -primer a implantar la mediació en un centre educatiu -, l'associació El Porc Espí -que ha col·laborat en els últims anys en la iniciativa-, així com el Comune di Sacile, l'Istituto Comprensivo di Sacile i la Cooperativa Sociale Itaca de la localitat italiana. 

"L'IES Miralcamp va ser el primer a desenvolupar la mediació escolar fa cinc anys, posteriorment, juntament amb l'Ajuntament i l'Associació El Porc Espí, es va impulsar el curs Mediem, per a formar a alumnes i professors en l'àmbit i ajudar a gestionar i resoldre els possibles conflictes que es donen a l'aula", explica Escorihuela. "Es tracta d'una iniciativa que ha estat molt ben valorada per la comissió de selecció, que ens ha donat una puntuació de 89 sobre 100, el nostre fou un dels 18 projectes seleccionats dels 80 que es van presentar a tot l'Estat", destaca. 

Per aquest motiu, el regidor considera que el pla és "molt interessant, ja que servirà per a implantar i consolidar la mediació a tots els centres educatius de Vila-real i també per a exportar la iniciativa als col·legis i instituts de Sacile, amb els professors i alumnes dels quals es realitzaran intercanvis per a formar-se a través d'un curs pilot". A més, entre les mesures que es duran a terme durant els pròxims tres anys, destaca la implementació d'una guia metodològica per a l'avaluació de la qualitat dels programes de mediació escolar lligada a un segell de qualitat Medes en reconeixement als centres que apliquen el mètode amb garanties. 

En finalitzar el període, es crearà una plataforma amb material especialitzat en l'àrea, en castellà, italià i anglés, que es posarà a la disposició de tots els professors, estudiants i famílies de la resta d'Europa perquè la mediació arribe al dia a dia dels centres educatius.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es