Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

L'Escola de Tradicions Locals fomenta la cultura popular amb una desena de matèries en una nova edició

tornar Imprimir

dijous, 1 d'octubre de 2015

Tradicions, Sala de premsa

Pasqual Batalla presenta l'Escola de Tradicions Locals 2015-2'16

L'Escola de Tradicions Locals fomenta la cultura popular amb una desena de matèries en una nova edició

L'Escola de Tradicions Locals obri un nou curs amb un total de nou escoles que les associacions culturals de la ciutat impulsen per a "introduir els més joves en les nostres tradicions, amb l'objectiu de mantenir el nostre patrimoni immaterial". 

El regidor de Tradicions, Pasqual Batalla ha presentat aquesta nova edició, en la qual participaran diverses agrupacions de la ciutat, com la de Bombos i Tambors, que oferirà classes de la matèria, i que "s'ha convertit en el planter de joves que en el futur seran integrants de les diverses confraries amb les quals comptem". També tindrà escola pròpia, un any més, la Coral Sant Jaume, que "té una trajectòria molt important i l'escola de cor a la qual s'ha sumat molta gent en els últims anys". Una altra de les tradicions de la programació és la de la dolçaina i el tabal, "també amb un gran recorregut a Vila-real, sempre de la mà de l'Associació Cultural El Trull. 

L'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega oferirà classes de guitarra i instruments de pua. "Es tracta d'una escola clau, que ha crescut gràcies als joves que es formen en ella", explica Batalla, qui també ha destacat les escoles de la Unió Musical La Lira, que tornarà a impulsar la música de banda a la ciutat, i el Club Pilotari Vila-real, que ensenyarà, una edició més, a practicar un esport tan tradicional com la pilota valenciana. 

L'Associació Musical Verge de Gràcia, "nascuda a través de la Setmana Santa local i que s'ha convertit en tot un referent en els últims anys", ensenyarà a tocar instruments de vent típics com són la corneta, la trompeta, el trombó i la tuba. A més, a la programació s'incorporen enguany dues noves escoles, la d'encordat de cadires, "un art tradicional molt important a les nostres terres", i també les classes de ball tradicional, a càrrec del Grup de Danses El Raval. 

"Es tracta d'un compendi de variada i rica oferta on la cultura popular i les nostres tradicions són les protagonistes", indica Batalla, qui destaca el creixement de les associacions, que fan "un gran esforç per promoure el nostre patrimoni immaterial, de forma altruista". En aquest sentit, l'edil recorda que "tot aquell que puga ensenyar una tradició, siga associació o persona individual, pot formar part d'aquesta escola".

El regidor assenyala la importància d'"inculcar als més joves les nostres tradicions, perquè si aprenen a estimar-les des de xicotets, millor les mantindran i defensaran", per la qual cosa anima a apuntar-se a les classes, la inscripció de les quals ja està oberta a la Regidoria de Tradicions (a l'avinguda de la Murà, 28), o enviant un correu a tradicions@vila-real.es.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es