Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Idiomes, formació, oci i activitats nadalenques se sumen a la programació de Joventut per a l'últim trimestre de l'any

tornar Imprimir

divendres, 2 d'octubre de 2015

Sala de premsa, Joventut

Idiomes, formació, oci i activitats nadalenques se sumen a la programació de Joventut per a l'últim trimestre de l'any

Més de mig centenar són les propostes que formen part de la programació de Joventut prevista per a l'últim trimestre de l'any, que, als cursos formatius i a les propostes d'oci, suma en aquest període activitats tan esperades com la celebració de Halloween, una nova edició del Cineculpable i l'agenda d'actes nadalencs.

El programa s'obri aquest dissabte amb les V Jornades de Cultura Japonesa que organitza OtakUniverse a l'Espai Jove durant tot el dia. El concert per la llengua Del cor a les mans: a Ovidi Montllor, seguirà amb la programació el dijous 8 a l'Auditori i les jornades ViLANet tornaran, amb la quarta edició des del dia 8 fins al 12. A aquestes iniciatives s'uneixen les sessions informatives sobre el real, la moneda social de Vila-real, tallers artístics de pintura amb aquarel·les, ceràmica, arts plàstiques i dibuix artístic, així com els tallers per la igualtat, amb excursions i cursos especials. A més, tindran un especial protagonisme la festa de Halloween, sota el títol La fàbrica del terror, així com el XIII Campionat Skate Festival Revolution, el curs d'iniciació a la guitarra, o el Sonolab, dedicat als amants de la música electrònica.

Capoeira, un taller de tècniques de relaxació, fotografia, una trobada de videojocs, el cicle d'animació sobre ciència ficció dels anys 80, a més del curs de defensa personal per a dones i el de cuina i decoració de Nadal són altres de les alternatives d'oci que planteja la programació de Joventut entre octubre i desembre. Un programa on es tornen a incorporar, com és habitual, tot tipus d'activitats centrades en la formació per a "oferir més possibilitats als joves a l'hora de trobar una ocupació", explica l'edil de l'àrea, Xavier Ochando. 

Per això, l'Espai Jove serà seu de l'ensenyament d'idiomes, amb classes d'anglés, francés, alemany i japonés, "per a ajudar a preparar els exàmens de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) per lliure". A més, dins aquesta oferta formativa, els joves trobaran noves edicions per a obtenir el títol de Monitor de temps lliure, així com per a aconseguir el carnet de conductor de carretons, iniciació a la informàtica, a la ràdio i a discjòquei, a més dels cursos de manipulador de plaguicides d'ús fitosanitari i el de manipulador d'aliments per al sector hostaler i per al comerç, un taller sobre mètodes per a la cerca d'ocupació i els cursos de l'Aula Mentor. 

D'altra banda, i com cada any, al novembre tindrà lloc una nova edició del Festival Internacional de Curts de Vila-real Cineculpable, que compleix 18 anys a la ciutat. Així, juntament amb la projecció de curts durant tota una setmana a l'Auditori hi haurà, novament, una programació especial del Cinexpres, de manera que els aficionats podran gaudir de tot tipus d'activitats paral·leles als curtmetratges, així com xarrades i els OFF culpables. 

Els esdeveniments més purament nadalencs tancaran l'any, amb una agenda especial en la qual no faltaran l'Esplai Nadal, Nadalàndia i l'arribada del Missatger reial, entre d'altres activitats que tornaran a portar la il·lusió als més xicotets de la casa. 

"Es tracta d'una completa programació que no solament se centra en l'oci, sinó que aposta per la formació com a principal arma contra la desocupació, que tant afecta els nostres joves, i que seguim potenciant durant tot l'any. Això sí, sempre en estreta col·laboració amb els implicats i les associacions juvenils", conclou Ochando.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació de Joventut octubre-desembre de 2015
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es