Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El barri de la Sénia 'estrena' seu veïnal després de l'adequació de l'edifici i la demolició de la nau annexa afectada per aluminosi

dissabte, 3 d'octubre de 2015

Sopar d'aniversari de l'associació de veïns la Sénia

Els veïns de la Sénia han estrenat, amb la celebració del seu aniversari, la renovada casa de barri, després dels treballs d'adequació del local realitzats pel Departament Municipal de Territori per a resoldre els problemes d'aluminosi en una part annexa a l'edifici.  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat els veïns de la Sénia, ha volgut agrair a l'entitat "la paciència i comprensió amb un procés llarg i complicat, en el qual hem hagut de sortejar dificultats fins i tot legals, però que ara ens permet gaudir d'una casa de barri àmplia, renovada i, el que és més important, segura per a tots els veïns i veïnes d'un barri tan significatiu per a la ciutat com la Sénia".

Per a això, ha sigut necessari demolir una part annexa a l'edifici de l'antiga casa de barri, afectada per problemes "històrics" d'aluminosi. A més de l'enderrocament d'aquesta zona, el projecte ha suposat l'adequació del local, de 215 metres quadrats, com a dependències per a l'ús dels veïns, amb una nova xarxa de sanejament, falsos sostres, banys i espai per a magatzem i despatxos, entre altres millores. A més, l'actuació també contempla el condicionament del solar resultant després de l'enderrocament com una xicoteta àrea verda en la prolongació del jardí del Pou d'Amorós.

Els treballs de la nova seu, executats per una empresa local, van començar el mes de gener passat i van culminar abans de l'estiu, amb un pressupost d'uns 60.000 euros. "Quan vam arribar al govern municipal fa quatre anys, vam trobar la casa de barri de la Sénia en un estat molt preocupant, amb una part de l'edifici afectada per greus problemes d'aluminosi. Des del primer moment, donar resposta a aquesta problemàtica que l'associació arrossegava de molts anys arrere, va ser una de les nostres principals prioritats. Lamentablement, les dificultats burocràtiques i legals van impedir donar una resposta tan ràpida com ens haguera agradat, però finalment els veïns i veïnes de la Sénia han recuperat la seua seu, una casa de barri a més molt emotiva per a tots ells perquè va ser construïda pels mateixos veïns del barri", argumenta Benlloch, qui recorda que el projecte de renovació de la seu va ser consensuat amb l'entitat.

L'associació de veïns del barri de la Sénia va ser fundada l'any 1978 i és, d'aquesta manera, una de les més antigues de la ciutat. "La renovació de les instal·lacions permetrà ara a aquesta important zona de Vila-real seguir treballant per canalitzar les demandes dels veïns i desenvolupar les seues activitats quotidianes amb total garantia i en l'entorn que mereixen, un local ampli, completament condicionat i adaptat a les necessitats actuals, que posa de nou de manifest que, per a l'equip de govern, els barris també són Vila-real", conclou Benlloch.

Galeria multimèdia

Imatges

Sopar d'aniversari de l'associació de veïns la Sénia (1) Sopar d'aniversari de l'associació de veïns la Sénia (2) Sopar d'aniversari de l'associació de veïns la Sénia (4)

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es