Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Festes redobla la transparència i fa públic el desglossament de les despeses generades pels festejos de maig i setembre

tornar Imprimir

dimarts, 6 d'octubre de 2015

Transparència, Junta de Festes, Festes, Sala de premsa

Serralvo presenta la relació de despeses de la Junta de Festes

Festes redobla la transparència i fa públic el desglossament de les despeses generades pels festejos de maig i setembre

L'Ajuntament de Vila-real publica, un any més, en el web municipal el desglossament de les despeses que la Junta de Festes ha tingut enguany en l'organització dels dos festejos patronals, que la ciutat celebra al maig i al setembre. "Es tracta d'un nou gest de transparència, dins del treball que realitzem des de fa molt de temps, perquè els veïns coneguen amb tot luxe de detalls a què es destina part dels seus impostos a l'hora de configurar el programa festiu de què després gaudeixen", ha explicat el regidor de Festes, Javier Serralvo. 

Enguany, el muntant ascendeix a 648.431,85 euros, xifra que "per primera vegada, s'ofereix amb totes les despeses incloses, ja que anys arrere hi havia esdeveniments que es pagaven des de regidories com Cultura o Serveis Públics, per la qual cosa s'ha racionalitzat el desemborsament". El pressupost de la Junta de Festes es divideix en quatre departaments: Actes Taurins, Espectacles, Protocol i Cultura i Esports. En el primer, s'han emprat 140.059,91 euros (78.364,06 al maig i 61.695,85 al setembre), que cobreixen l'arena, els animals, els elements de seguretat i el seu muntatge i desmuntatge, la megafonia, les revisions i el servei mèdic, sanitari i veterinari. 

Per la seua banda, la Comissió d'Espectacles ha invertit 350.040,52 euros (171.819,32 al maig i 178.221,20 al setembre), en les actuacions musicals, cadires i taules, equips de so i llum, escenaris, grups electrògens, megafonia, pirotècnia, despeses del Recinte de la Marxa, seguretat, tarifa de l'SGAE, tanques i vàters químics. En Protocol la despesa ha sigut de 31.106,02 euros (25.758,92 al maig i 5.347,10 euros al setembre), pressupost que cobreix l'obertura de l'Auditori, la baixada i pujada de la Mare de Déu de Gràcia, la celebració de les festes fundacionals, fotografia, bandes i flors, manifest de la reina i dames, manutenció, nomenament de les representants festives, ofrenes, homenatge o la mateixa presentació de la reina i la seua cort. 

Quant a Cultura i Esports, el desemborsament ha sigut de 127.225,40 euros (81.296,89 euros al maig i 45.928,51 al setembre). Aquesta quantitat inclou els actes per a la tercera edat, tot tipus d'assegurances, audiovisuals, ús de l'Auditori, cavalcada de festes, concursos de paelles i de portades, dansa i activitats infantils, exposicions i fires, llenya, el macrosopar de veïns, material, músics, corals i flors en les misses, processons, programes, cartells i impressions i activitats com la pujada al campanar o les trobades de veïns que es diuen Pasqual/a i Gràcia i també de bessons. 

"Les festes suposen una oportunitat per a molts veïns a l'hora de relacionar-se i són un potent motor econòmic per a la ciutat, ja que generen, segons diversos estudis orientatius, un impacte econòmic de dos milions d'euros que van als negocis locals, com ara carnisseries, forns, pirotècnies o floristeries", explica Serralvo, que assenyala que "al llarg de la història mai abans s'havien presentat amb tanta claredat aquestes xifres" i posa l'accent en la gran racionalització de la despesa aconseguida". No obstant això, el regidor destaca la importància de comptar amb una Junta de Festes independent que "treballa amb gran dedicació i de forma altruista i sense la qual seria impossible que Vila-real tinguera uns festejos de tanta qualitat i que atrauen tanta gent".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Relació de despeses de la Junta de Festes 2015
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es