Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real reforça el seu lideratge en l'àmbit de la cooperació i s'incorpora a la junta directiva del Fons Valencià per la Solidaritat

tornar Imprimir

diumenge, 11 d'octubre de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Ajuntament

Junta directiva del Fons Valencià per la Solidaritat

Vila-real reforça el seu lideratge en l'àmbit de la cooperació i s'incorpora a la junta directiva del Fons Valencià per la Solidaritat

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha incorporat aquesta setmana a la nova junta directiva del Fons Valencià de la Solidaritat amb una vocalia amb la qual l'Ajuntament de Vila-real consolida la seua posició de referència en l'àmbit de la cooperació i la solidaritat internacional. La incorporació es produeix només un any després de la integració del consistori en el Fons Valencià per la Solidaritat, al juny de 2014, i suposa "el reconeixement al treball que desenvolupem a Vila-real en els últims anys per a la sensibilització i l'ajuda als països en desenvolupament, amb polítiques pioneres i un compromís clar que s'ha reflectit en l'aportació d'un 0,7% dels ingressos directes del pressupost a la cooperació, sent a més l'únic ajuntament del nostre entorn que reserva aquesta dotació per a la col·laboració al desenvolupament". 

"Aquest compromís amb la cooperació i la solidaritat internacional ens va portar fa un any a incorporar-nos de manera pionera al Fons Valencià per la Solidaritat, amb la qual cosa ens vam convertir en un dels pocs municipis de la província de Castelló que forma part d'aquesta important institució d'àmbit autonòmic", agrega l'alcalde. "La incorporació ara a la junta directiva suposa la consolidació d'aquest model de ciutat solidària i per a les persones que impulsem a Vila-real: les persones d'ací, multiplicant ajudes socials i oferint més i millors recursos, però també les persones d'altres territoris que ho estan passant malament i que, per molt lluny que estiguen, no podem ser aliens a la seua situació", assegura el primer edil. "Formar part de la junta directiva de la xarxa reforçarà la posició de lideratge de Vila-real en aquest àmbit. Un objectiu, el d'afavorir la millora de les condicions de vida en tots els territoris, per al qual és necessari un treball conjunt i coordinat", afegeix.

En aquesta nova etapa, l'Ajuntament de Vila-real formarà part de la junta directiva de l'entitat, la presidència de la qual recau a Xàtiva, juntament amb altres 10 municipis de la Comunitat Valenciana. Una legislatura en la qual el Fons Valencià per la Solidaritat es planteja com a reptes la cerca de nous canals de finançament i l'increment dels municipis socis del fons, format per 90 ajuntaments i nou mancomunitats. "En la província de Castelló, on pràcticament no hi ha representació municipal al Fons hi ha molt de treball a fer en aquest àmbit i Vila-real liderarà aquest treball", avança Benlloch.

L'assemblea de conformació de l'organisme d'aquesta legislatura va donar compte també del treball realitzat en els últims anys, en els quals el Fons Valencià per la Solidaritat s'ha dotat d'un pla estratègic fins a 2017 i ha renovat els seus estatuts. En l'àmbit executiu, la institució s'ha implicat per primera vegada en la gestió directa de projectes de cooperació, en sectors com el desenvolupament socioproductiu, gènere o governabilitat democràtica des de l'enfocament municipalista, amb 38 projectes i una inversió de 926.000 euros. 

La cooperació directa es complementa amb programes de voluntariat i participació econòmica en iniciatives d'emergència i ajuda humanitària, amb la transferència de 112.000 euros durant tota la legislatura. La sensibilització en els municipis socis a través de l'organització d'activitats és una altra de les línies d'acció del Fons Valencià per la Solidaritat, creat el 1992 per a contribuir des de l'àmbit local al desenvolupament dels països empobrits i sensibilitzar la societat valenciana amb les problemàtiques que pateixen els països del sud.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es