Inici

SPV estudia amb el Sindicat de Regs l'ús de la trama urbana de la séquia i l'aprofitament d'aigua del Millars

dijous, 15 d'octubre de 2015

Reunió de Francisco Valverde amb el Sindicat de Regs

El millor aprofitament de les aigües del Millars i l'encaix urbà de la séquia Major al seu pas pel centre de la ciutat són els eixos del conveni que l'Ajuntament de Vila-real i el Sindicat de Regs han començat a negociar amb l'objectiu d'estrényer la col·laboració entre ambdues entitats. El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, s'ha reunit recentment amb el president del Sindicat de Regs, José Pascual Carda, juntament amb tècnics municipals i de l'organització, per a reprendre les converses iniciades en la passada legislatura i signar un conveni entre les dues parts que permeta "aconseguir una major rendibilitat i eficàcia de les infraestructures que tenim".

"El Sindicat de Regs és una entitat centenària i de gran arrelament en la ciutat, de la qual depén el principal recurs que ha convertit Vila-real en el que som hui: l'aigua del Millars. La col·laboració entre la Comunitat de Regants i l'Ajuntament ha estat sempre constant, però és necessari revisar i reforçar aquesta suport per a seguir fent avançar Vila-real, optimitzant al màxim les infraestructures que té la ciutat i posant-les al servei dels veïns i veïnes en un acord de col·laboració mútua en el qual tots, sobretot Vila-real, eixirà guanyant". Per a això, les converses amb el Sindicat de Regs es basen en quatre eixos: l'ús de la xarxa de regs del Sindicat, l'aprofitament de l'aigua del Millars, el manteniment de l'entorn de l'assut i la utilització de la trama urbana de la séquia Major.

"Una de les qüestions més interessants que estem abordant en les converses amb el Sindicat de Regs és la possibilitat d'utilitzar en un futur fins a un hectòmetre cúbic d'aigua del Millars per al seu ús com a aigua potable. Del que es tractaria és d'explorar les condicions per a fer possible la injecció d'aigua a la xarxa en el moment que siga necessari", avança Valverde, qui puntualitza que per a això "tan sols seria necessària una planta potabilitzadora". "Aquesta possibilitat seria molt interessant per a la ciutat, ja que garantiria la possibilitat d'obtenir aigua de màxima qualitat davant qualsevol eventualitat", valora l'edil.

Un altre dels eixos de les converses amb el Sindicat és l'aprofitament de la xarxa de regs, "tant del llit de la séquia com de les files", amb l'objectiu de contribuir a un drenatge més eficient de les aigües pluvials en moments puntuals de pluges fortes. El manteniment de tot l'entorn de l'assut, al Termet de la Mare de Déu de Gràcia, és un dels temes sobre la taula per al futur conveni, que preveu també incloure l'encaix de la séquia Major com un recurs urbà i paisatgístic. "Per a aconseguir-ho, estem treballant principalment en la línia de convenir l'obligació per part de l'Ajuntament d'evitar tot tipus d'abocaments al llit de la séquia", assenyala Valverde. 

"La séquia Major", argumenta el responsable de Serveis Públics, "travessa tot el municipi i és un element històric i patrimonial importantíssim, sense oblidar que es tracta d'una infraestructura per al reg dels nostres camps". "La nostra prioritat, en aquesta línia, és garantir la qualitat de l'aigua i invertir en el manteniment i adequació del passeig que voreja la infraestructura, explorant, de la mà del Sindicat de Regs, les possibilitats d'aprofitar la séquia com un element del paisatge urbà", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es