Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Participació Ciutadana consensua la nova ordenança de subvencions amb els veïns per a agilitar el pagament de les ajudes

dimecres, 21 d'octubre de 2015

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, ha convocat demà les 15 associacions de veïns de Vila-real, a les quals se suma la Federació d'Associacions de Veïns, per a seguir avançant en el procés de modificació i renovació de l'ordenança de subvencions iniciat abans de l'estiu. L'objectiu de la trobada és que "els implicats puguen fer propostes i millorar el document inicial, de manera que el resultat serà un reglament fet pràcticament a mida, consensuat amb els veïns, que permeta agilitar al màxim el pagament de les ajudes". 

En aquest sentit, l'edil avança que un dels punts més importants d'aquesta renovació és, precisament, "dotar d'agilitat el procés de cobrament de les ajudes", al mateix temps que s'oferirà major liquiditat als beneficiaris. "La intenció és que les agrupacions puguen rebre un 80% de la subvenció a l'inici de l'exercici, en lloc del 60% actual, i el 20% que resta, al final", explica. "D'aquesta manera, obtenim liquiditat, major agilitat en l'abonament de les quantitats i, sobretot, i una qüestió que ens preocupa especialment, consens, perquè ens agrada fer les coses amb una premissa principal: escoltant a tots", indica. 

L'objectiu d'Ochando és "redactar ja l'ordenança perquè al gener es puguen convocar les noves subvencions a mida de les entitats i complir el compromís que havíem adquirit amb elles i sempre tenint en compte les seues necessitats, entre les quals destaquen també un canvi de la baremació, entre altres propostes, com la inclusió de la Federació d'Associacions de Veïns entre les beneficiàries".

El secretari de la Federació i vicepresident del Consell de Participació Ciutadana, Joaquín Bartoll, que també estarà present en la reunió, assegura que "aquesta trobada estava marcada en el full de ruta de la Regidoria i de la Federació des d'aquest estiu, per la qual cosa esperem que la cita siga productiva i tot el treball conjunt que hem realitzat done bons resultats". El representant veïnal destaca el "contacte constant que mantenim amb l'àrea de Participació Ciutadana i la permanent informació que se'ns ofereix a les associacions veïnals per a consensuar cada pas que es dóna en aquesta matèria". 

Després de la reunió amb els veïns, i una vegada recopilades totes les opinions i suggeriments, el document base que resulte es remetrà a la Secretaria i Intervenció Municipal "perquè valoren quina és la línia que s'ha de seguir i puguem accelerar el procés". L'objectiu d'Ochando és que la nova ordenança siga una realitat a inicis de 2016, "perquè les associacions puguen beneficiar-se'n com més prompte millor".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es