Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real, Borriana, Almassora, les Alqueries i Betxí sumen esforços per a coordinar l'acolliment dels refugiats de Síria

tornar Imprimir

divendres, 23 d'octubre de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Ajuntament

Comissió de coordinació per a l'acolliment a refugiats

Vila-real, Borriana, Almassora, les Alqueries i Betxí sumen esforços per a coordinar l'acolliment dels refugiats de Síria

Els municipis de Vila-real, Borriana, Almassora, les Alqueries i Betxí coordinaran esforços i recursos per a garantir "el millor acolliment possible" als refugiats de Síria que arriben a la província. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit amb els representants d'aquests municipis, Maria Josep Safont, Susanna Nicolau, Floren Bravo i Alfred Remolar, respectivament, per a constituir una comissió per a "treballar junts en un tema tan sensible com és el dels refugiats". 

"Els municipis reunits hui ens hem declarat ciutat refugi; una declaració de voluntat que ara ha de plasmar-se a garantir el millor acolliment i acompanyament possible a les persones desplaçades del conflicte a Síria. I, per a això, és important que compartim experiències i recursos sota dos criteris bàsics: la solidaritat amb les persones que ho estan passant malament i la proximitat entre ciutats veïnes", argumenta Benlloch. En la mateixa línia s'han pronunciat també els alcaldes i alcaldesses reunits hui a Vila-real. "Del que es tracta", apunta Safont, "és de posar en comú els recursos materials i personals, com puga ser un alberg que servisca de punt d'enllaç provisional fins a derivar els desplaçats als allotjaments particulars amb els quals compte cada municipi".

Per a això, els ajuntaments estan promovent els seus propis registres locals de recursos i estan contactant amb les entitats socials dels seus respectius municipis, tal com detalla el representant de les Alqueries. "L'objectiu no és un altre que el de sumar les diferents eines que tenim en cada població per a coordinar esforços i oferir un acompanyament i seguiment dels casos que es puguen derivar a les nostres ciutats, com ja vam fer Almassora i Vila-real fa 23 anys amb els refugiats de la guerra de Bòsnia", recorda Nicolau. També Remolar ha valorat positivament la reunió com "una primera presa de contacte per a seguir treballant de manera coordinada quan arriben els primers refugiats". 

"Els castellonencs hem demostrat que som una societat solidària, com s'ha vist en aquests cinc municipis en les últimes setmanes. És ara obligació de les administracions canalitzar aquesta solidaritat amb els refugiats posant en comú els diferents recursos de què disposem, no tant públics com, sobretot, de particulars i voluntaris, perquè el procés d'acolliment i integració es produïsca de la millor forma possible", conclou Benlloch, que destaca la importància de la participació directa de la societat en l'acolliment als refugiats.

Galeria multimèdia

Imatges

Comissió de coordinació per a l'acolliment a refugiats_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es