Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real exporta el seu model de participació ciutadana a altres municipis de la Comunitat

dilluns, 26 d'octubre de 2015

Ochando intervé en el congrés de participació d'Enguera

Vila-real s'ha convertit en un referent quant a participació ciutadana i ja són diversos els municipis de la Comunitat que han sol·licitat ajuda per a implementar mesures que han sigut pioneres a la ciutat. Entre aquests, destaquen localitats com Sedaví, Bonrepòs i Mirambell (València) i Betxí (Castelló) o Énguera, on el regidor de l'àrea, Xavier Ochando, va exposar el cap de setmana passat l'experiència de Vila-real en el congrés Sembrant Futur, Ciutadania, Participació i Democràcia.

"Són molts els representants de municipis que ens criden interessats a conéixer mecanismes com el Pressupost Participatiu i l'Escó Ciutadà, però, abans de res, necessiten saber com instaurar un nou reglament de participació ciutadana, que és el que ajuda a vertebrar tot el procés", explica Ochando. Així, aquestes localitats "han pres exemple de Vila-real i estan començant a implantar, sempre sota la nostra supervisió i ajuda, mecanismes que han sigut pioners a la nostra ciutat", assenyala. No obstant això, Ochando destaca que "són molts més els ajuntaments que ens han consultat i a poc a poc s'obrin al procés", al mateix temps que indica que "és un orgull per a nosaltres ser un referent i ajudar al fet que més ciutats apliquen aquestes polítiques". 

Aquest cap de setmana, Ochando ha pogut compartir, a més, aquests mecanismes de participació en les jornades Sembrant Futur, Ciutadania, Participació i Democràcia, organitzades per l'Institut d'Estudis Territorials el Caroig, l'Ajuntament d'Énguera i la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. "Ha estat una trobada molt interessant que ens ha servit també per a contactar amb més municipis interessats en la participació ciutadana, a més d'ensenyar-nos molt", afirma. 

"El fet que ens demanen assessorament, és perquè vam ser la primera ciutat de la província a posar-nos a la feina en l'obertura de l'Ajuntament als veïns, coincidint amb el fet que Vila-real va ser una de les primeres ciutats, en la legislatura anterior, a viure el canvi polític que ara s'ha donat a tota la Comunitat Valenciana. Per tant, ja tenim experiència i podem orientar altres municipis que desitgen seguir les nostres passes, com a referent en la matèria", conclou Ochando.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es