Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat repassa la història del gènere a través d'una visita a l'Arxiu Municipal gràcies al projecte Recuperem de Vilabeca

tornar Imprimir

dimarts, 27 d'octubre de 2015

Igualtat, Sala de premsa

Igualtat repassa la història del gènere a través d'una visita a l'Arxiu Municipal gràcies al projecte Recuperem de Vilabeca

La Regidoria d'Igualtat repassarà la història de la desigualtat de gènere a Vila-real a través de la documentació que es conserva a l'Arxiu Municipal, gràcies a la jornada La història del gènere a través de la documentació municipal. L'activitat està programada per al proper dimarts 3 de novembre, a les 11.00 hores, i consisteix en una visita comentada a l'Arxiu Municipal de Vila-real, organitzada en col·laboració amb els responsables del projecte arxivístic, cultural i didàctic de Vilabeca Recuperem. Fent història.

La jornada forma part de les activitats preparades per la Regidoria d'Igualtat amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a Combatre la Violència contra les Dones, i coincideix amb la commemoració de la mort d'Olympia de Gouges, guillotinada per exigir per a les dones els mateixos drets que els homes durant la Revolució Francesa.

Els participants, que poden inscriure's de forma gratuïta acudint a la Casa de la Dona (carrer de Sant Sofia, 2) o al telèfon 964 547 160, podran conéixer de més a prop l'Arxiu de la ciutat i, sobretot, el paper de les dones al llarg de la història a Vila-real. Entre els continguts, destaca el cas de Victoria Calzada, terratinent que va compaginar la tasca domèstica amb la gestió de l'ampli patrimoni de la seua família. També es farà un repàs pels casos de judicis que es van obrir a la ciutat per escàndols públics, injúries, problemes domèstics, adulteris, separacions de béns o agressions de gènere durant els segles XVIII i XIX, "temàtiques que, desgraciadament, segueixen sent d'actualitat, 300 anys després", indica la regidora d'Igualtat, Anna Vicens. El sindicalisme femení dels anys 20 i la repressió durant l'època franquista, se sumaran a la mostra de fotografies més representatives sobre les dones a Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es