Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Benlloch comptarà amb el Consell de Xiquets i Xiquetes per a la remodelació del jardí de Jaume I

dimecres, 28 d'octubre de 2015

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real participarà en el disseny de la remodelació del jardí de Jaume I. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha avançat la intenció de l'equip de govern de renovar aquest espai urbà "emblemàtic" i de comptar per a això amb les opinions i suggeriments dels escolars que formen part del Consell de Xiquets i Xiquetes, un organisme de participació ciutadana constituït de manera pionera durant la passada legislatura. 

El Consell de Xiquets es va constituir el gener de 2015 i el passat mes de juny va presentar públicament el seu Manifest, un document en el qual els escolars que formen part de l'organisme van arreplegar els seus interessos i preocupacions. "Entre elles, em va cridar l'atenció especialment la preocupació dels xavals pel medi ambient i per crear un entorn millor, més amable, més verd, saludable i segur. En el seu Manifest, els xiquets i xiquetes de Vila-real van mostrar un compromís cívic i una voluntat de treballar per fer de Vila-real una ciutat millor, que no podem passar per alt", valora Benlloch. "Quina millor manera de canalitzar aquesta voluntat de participació i implicació en la vida pública dels nostres escolars que fer d'alguna manera seu un espai tan emblemàtic i de gran projecció urbana com és el jardí de Jaume I", apunta l'alcalde.

Tot i que el projecte de remodelació del parc encara està en una fase molt inicial, la idea del primer edil és impulsar la creació d'un taller de treball, en el qual els xiquets i xiquetes del Consell o designats per l'òrgan consultiu pogueren treballar amb els responsables de Serveis Públics Vila-real i el mateix alcalde, "perquè una part del jardí de Jaume I siga el que els xavals, que són els usuaris de l'espai, volen que siga". Una de les idees que barreja Benlloch és també posar de manifest el treball dels xiquets a través de la col·locació d'alguna placa o indicatiu en reconeixement a la col·laboració dels escolars que hagen participat en el projecte. 

"És una idea en la qual estem treballant amb molta il·lusió, perquè suposa un pas més en les polítiques de proximitat, d'obertura als veïns i de participació ciutadana que ens han convertit en pioners en els últims anys", detalla Benlloch. "En una època com l'actual, en la qual la vida pública i la política està tan menyspreada per la població, veure com un grup de xavals d'entre 10 i 13 anys s'impliquen d'aquesta manera en la millora de la ciutat és molt gratificant", valora l'alcalde, qui avança la possibilitat d'incorporar la participació del consell infantil a altres projectes futurs.

El primer Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real, promogut a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, es va constituir al març amb la participació de 36 escolars (19 d'ells en qualitat de titulars i 17 com a suplents) procedents dels 11 centres docents de la ciutat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es