Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

L'Ajuntament i la Generalitat marquen un full de ruta conjunt en polítiques de joventut amb el model local com a referent a la Comunitat

tornar Imprimir

dijous, 29 d'octubre de 2015

Sala de premsa, Joventut

Reunió entre Xavier Ochando i Alberto Ibáñez

L'Ajuntament i la Generalitat marquen un full de ruta conjunt en polítiques de joventut amb el model local com a referent a la Comunitat

El regidor de Joventut de Vila-real, Xavier Ochando, s'ha reunit amb el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, el vila-realenc Alberto Ibáñez, que ha visitat l'Espai Jove juntament amb el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí Nadal, i el president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, Natxo Mollà. En la reunió, Ajuntament i Generalitat han abordat les polítiques de joventut que s'impulsaran tant des de l'IVAJ com des de la Regidoria. 

Ochando ha valorat la "bona connexió" de la trobada, de la qual, assenyala, "pot sorgir una sinergia molt important entre la Generalitat i l'Ajuntament en matèria de joventut". En aquest sentit, l'edil destaca que "Vila-real s'ha convertit en tot un referent respecte a la resta de comarques i també en l'àmbit autonòmic, ja que les iniciatives que la Conselleria i l'IVAJ volen impulsar van en la mateixa línia d'aquelles que ja vam crear nosaltres fa quatre anys i que seguim implementant". "El fet que la Generalitat vulga posar en marxa polítiques com les nostres i que les idees que des de Vila-real hem proposat ja estiguen en el seu full de ruta ens dóna molta tranquil·litat, ja que demostra que anem pel mateix camí", assegura Ochando. 

Les escoles d'animació, "úniques a Castelló", el Consell de la Joventut i el suport a plans d'ocupació, a més de l'impuls a un festival de referència com Cineculpable han estat alguns dels temes tractats en el reunió, en la qual Ochando ha traslladat al secretari autonòmic algunes peticions d'activitats i plans en els quals Vila-real està interessada a participar. "Una de les qüestions que més interés ha generat és el model que seguim des de la Regidoria de Joventut per a impulsar l'autogestió i la descentralització del departament, tot donant major protagonisme als joves, patró que també vol seguir l'IVAJ perquè siguen les associacions les que s'organitzen", puntualitza Ochando. 

En la mateixa línia s'ha pronunciat Ibáñez, qui ha posat l'accent en què "la Generalitat Valenciana preveu descentralitzar i posar en mans dels municipis els serveis i programes en matèria de joventut". "Volem que siguen els mateixos ajuntaments els qui gestionen amb major flexibilitat aquestes polítiques i iniciatives, encara que sempre sota el paraigua, supervisió i suport del Consell", conclou el secretari autonòmic, qui prèviament havia presidit a Castelló una reunió de regidors de Joventut de tota la província en la qual ha participat també el responsable de l'àrea a Vila-real. 

Galeria multimèdia

Imatges

Trobada de regidors de Joventut de Castelló
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es