Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els pressupostos participatius de 2016 s'obrin a les aportacions de tots els veïns i veïnes de la ciutat

dilluns, 2 de novembre de 2015

Presentació dels V Pressupostos Participatius

La Regidoria de Participació Ciutadana ha posat en marxa la maquinària perquè, una edició més, i per cinqué any consecutiu, els veïns de Vila-real puguen prendre decisions en els pressupostos participatius. Així ho ha anunciat el regidor de l'àrea, Xavier Ochando, qui ha anunciat l'obertura del procés de pressupostos participatius a tota la població, que per primera vegada podrà fer les seues aportacions a títol individual i independentment de l'edat. Per a això, del 5 al 12 de novembre s'obrirà un període perquè els interessats puguen realitzar les seues aportacions, que es debatran el 14 de novembre en el V Fòrum de Pressupostos Participatius.

"Quan vam arribar al govern municipal el 2011, la participació ciutadana era quasi inexistent i les portes de l'Ajuntament estaven tancades als vila-realencs. Ara mirem als ulls a les persones i les fem partícips de tot el que ocorre en la ciutat, convertint així Vila-real en tot un referent per a altres municipis", destaca Ochando. L'edil avança que, amb l'objectiu de "seguir donant-li als veïns el protagonisme que mereixen, siguen o no d'associacions", els pressupostos participatius de 2016 comptaran amb importants novetats en les tres fases del procés. La primera serà la de recollida de propostes, que s'obri a tota la ciutadania, a títol individual i independentment de l'edat, que tindrà lloc entre els dies 5 i 12 de novembre. Els interessats a plantejar idees poden emplenar un document que se'ls proporcionarà a l'Ajuntament, en Atenció i Tràmits, o a través del web http://pressupostosparticipatius.vila-real.es, i també poden realitzar-les directament en les associacions dels diferents barris. 

El segon pas serà celebrar el Fòrum de Pressupostos Participatius i, en tercer lloc, serà el torn de la fase de votació, del 19 al 26 de novembre, que també es podrà realitzar de forma telemàtica "per a facilitar la participació de tots". "Volem que no hi haja limitacions per a ningú, per això enguany donem més facilitats que mai i, fins i tot, no hi ha límit d'edat per a votar", apunta Ochando, qui recorda que "a partir dels 16 anys es pot decidir quines millores o projectes consideren els veïns interessants per a la ciutat". A més, perquè ningú perda detall d'aquest procés, s'han dissenyat quatre cartells diferents que estaran repartits per tota la ciutat.

El secretari de la Federació d'Associacions de Veïns, vicepresident del Consell de Participació i president del barri del Pilar, Joaquín Bartoll, que ha acompanyat Ochando durant la presentació, valora "molt positivament aquesta obertura de l'Ajuntament als veïns". "L'Ajuntament ens dóna el dret a aportar idees i a consensuar de forma democràtica, a més de tenir-nos informats sempre d'allò que ens afecta", destaca Bartoll. 

Per això, anima els vila-realencs a participar en el procés, ja que "se'ns obrin les portes a opinar, a demanar allò que necessitem". "Per açò, és el moment que fem ús de la veu que se'ns dóna i demostrar que Vila-real està al mateix nivell que altres grans ciutats del país que compten amb un sistema de participació similar", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es