Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Benlloch negocia que Vila-real siga la seu d'una delegació provincial del Fons Valencià de la Solidaritat

tornar Imprimir

dimarts, 3 de novembre de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Fons Valencià per la Solidaritat

Benlloch negocia que Vila-real siga la seu d'una delegació provincial del Fons Valencià de la Solidaritat

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha delegat en el regidor de Cooperació i Integració, Alvaro Escorihuela, la representació de la ciutat en el Fons Valencià de la Solidaritat, que demà celebra una reunió de la Junta executiva a Xàtiva. D'aquesta manera, l'edil vila-realenc s'incorpora a la direcció de l'ens amb l'objectiu d'afermar la posició referent en l'àmbit de la cooperació i el voluntariat, amb la idea de situar a Vila-real una delegació provincial del Fons. 

"Vila-real ha marcat el pas de les polítiques solidaritat i cooperació a la Comunitat Valenciana i, en particular, a la província de Castelló, amb mesures pioneres i valentes, com la reserva del 0,7% del pressupost municipal per a projectes de cooperació. Per això, ens hem incorporat en aquesta nova legislatura a la direcció del Fons Valencià de la Solidaritat i per això anem a seguir treballant per a fer créixer aquesta xarxa de municipis solidaris en el nostre entorn", valora Benlloch. 

En aquesta línia, l'alcalde recorda que la presència de municipis castellonencs en l'organisme és molt reduïda, amb només tres municipis (Betxí, les Coves de Vinromà i Vila-real) i la Mancomunitat dels Ports. De fet, un dels reptes marcats per a l'actual mandat del Fons Valencià de la Solidaritat, format per 90 ajuntaments i nou mancomunitats, és precisament incrementar la presència municipal. "Aquest repte és particularment important en la província de Castelló, on pràcticament no hi ha representació d'ajuntaments. Vila-real, per la seua trajectòria referent en aquest àmbit i per la seua capacitat i vocació de capitalitat de serveis, està en una posició idònia per a liderar aquest projecte en la província, amb una delegació del Fons", afegeix el primer edil, qui avança que ja s'han produït les primeres converses amb la presidenta de l'organisme per a valorar les possibilitats i avançar en aquest sentit.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es