Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

La campanya d'Educaciˇ viÓria arribarÓ aquest curs a 2.876 alumnes d'infantil, primÓria i secundÓria de Vila-real

dimarts, 3 de novembre de 2015

Presentaciˇ de la campanya d'Educaciˇ ViÓria 2015-2016_1

La Policia Local ha iniciat una nova campanya del programa d'Educaciˇ viÓria en colĚlegis i instituts de la ciutat, que arribarÓ, fins al mes de maig, a 2.876 alumnes, tant d'educaciˇ infantil, com de primÓria i secundÓria. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l'inspector JosÚ Luis de Llago, responsable dels cursos, han presentat aquest matÝ una nova ediciˇ del programa, que compleix 29 anys, durant els quals ha educat en la matŔria a 77.729 persones, amb un total de 16.563 hores impartides des de la seua engegada. 

"Sˇn molts els vila-realencs que han rebut aquesta formaciˇ des de l'any 1987 i que ara porten els seus fills de forma segura en els seus vehicles", explica Serralvo, qui destaca la importÓncia d'impartir aquestes sessions "per a ajudar a prevenir accidents i palĚliar les seues conseqŘŔncies, a mÚs d'educar els futurs conductors". L'edil assegura que "una bona educaciˇ viÓria serveix perquŔ els xiquets i adolescents prenguen consciŔncia i ho traslladen als seus pares, al mateix temps que ajuda al fet que durant anys es rebaixe l'estadÝstica d'accidents, perquŔ conduir millor suposa evitar despeses innecessÓries per a les persones, aixÝ com danys fÝsics o irreparables". 

Per la seua banda, l'inspector De Llago ha explicat els detalls d'aquesta nova campanya d'Educaciˇ viÓria, que es dirigeix a alumnes de cinc anys d'educaciˇ infantil, a segon i cinquÚ curs d'educaciˇ primÓria i a segon i tercer d'educaciˇ secundÓria obligat˛ria de tots els centres educatius de Vila-real. "L'objectiu fonamental continua sent treballar per a prevenir accidents i palĚliar les seues conseqŘŔncies, aixÝ com educar els futurs conductors i mentalitzar tots els ciutadans de la importÓncia que tÚ circular correctament, no solament amb l'objectiu d'evitar les multes", assenyala. 

Per a aix˛, el programa es divideix per grups d'edat i inculca, en el cas dels mÚs xicotets, la forma mÚs adequada de caminar per la vorera i de creuar la calšada, sense oblidar com asseure's adequadament en el seient posterior. Amb els escolars de segon de primÓria es tracten matŔries relacionades amb la importÓncia i el significat de les normes i senyals de trÓnsit per a circular com a vianants i conductors, al mateix temps que es creen hÓbits de conducta relacionats amb el passatger. Ja en el cinquÚ curs, es treballen qŘestions relatives a la circulaciˇ amb bicicleta, com senyalitzar les maniobres, la utilitzaciˇ del casc o la preferŔncia de pas en els encreuaments.

En segon i tercer de l'ESO s'assimilen qŘestions relatives a la circulaciˇ amb vehicles a motor en els accidents, ressaltant el que suposa el consum d'alcohol i drogues. TambÚ s'estudia la Llei de seguretat viÓria i el Codi Penal. A mÚs, els alumnes del centre d'educaciˇ especial La Panderola tambÚ reben formaciˇ perquŔ "adquirisquen el major grau d'autonomia possible, en aspectes relacionats amb la circulaciˇ per les vies p˙bliques". 

"Cada setmana treballem amb un centre educatiu, de la vintena que hi ha a Vila-real i, a la teoria, se li suma una part prÓctica, amb eixides al circuit d'educaciˇ viÓria perquŔ practiquen amb bicicletes o, fins i tot, amb karts, depenent de l'edat", assegura De Llago. L'inspector destaca la importÓncia de la implicaciˇ dels pares en el programa d'Educaciˇ viÓria.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentaciˇ de la campanya d'Educaciˇ ViÓria 2015-2016
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es