Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

Vila-real crearà una mesa de treball per a optar fins a 15 milions d'euros d'ajudes europees per a projectes estratègics

dimecres, 4 de novembre de 2015

Benlloch anuncia la concurrència a fons Feder

Vila-real concorrerà a la convocatòria d'ajudes de Fons Feder per al desenvolupament urbà sostenible integrat, per a optar fins a un màxim de 15 milions d'euros en sis anys d'ajudes europees per a projectes estratègics per a la ciutat. Per a això, l'alcalde, José Benlloch, constituirà una mesa de treball que, formada pel primer edil i els regidors d'Economia, Cultura, Territori i Noves Tecnologies i Inclusió Social, s'encarregarà de decidir els projectes i elaborar les propostes amb les quals la ciutat concorrerà a aquestes convocatòries d'ajudes. 

"Vila-real és una de les ciutats millor posicionades per a optar a aquesta línia de finançament a fons perdut. Després de tot el treball realitzat en els últims anys, tenim estratègia i feina feta per a traure el màxim profit d'aquesta oportunitat", argumenta Benlloch. En aquest sentit, l'alcalde recorda la distinció obtinguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació i les marques de ciutat derivades d'aquest reconeixement en els àmbits de congressos i festivals, salut i esport, transparència o com a ciutat educadora i universitària. 

La mesa de treball haurà de decidir amb quins projectes concórrer i a quina convocatòria fer-ho, tenint en compte que, a més de la que s'obrirà pròximament hi ha previst un segon termini el 2016. Entre els projectes que es posaran damunt la taula, l'alcalde avança que es treballa en nou possibilitats: completar la xarxa de carrils bici de la ciutat; la rehabilitació del Gran Casino com un nou espai de congressos; la creació d'un clúster d'empreses innovadores als voltants d'Alaplana; la rehabilitació de la planta superior del convent de les Dominiques com a residència i alberg d'artistes; la configuració d'un Espai de Creació d'Art per a l'Espai Públic en el qual puguen treballar les companyies locals a manera d'"universitat del teatre de carrer"; l'obertura de la ciutat al Millars en un ambiciós projecte de reurbanització i recuperació del paratge natural; la creació d'una xarxa de transport urbà; la rehabilitació d'espais públics per a l'eficiència energètica; o la construcció de la plaça del Mercat. "Treballarem sobre aquestes propostes i decidirem quina o quines d'aquestes podem presentar per a incrementar les opcions de rebre les ajudes europees, que l'Ajuntament haurà de complementar amb una aportació municipal igual a la que rebem i que no podrà ser superior a 15 milions d'euros en el període 2016-2022", agrega.

Per a decidir quins projectes presentar, es tindran en compte els criteris de la UE, que estableix cinc reptes (economia, medi ambient, canvi climàtic, demografia i inclusió social) i cinc línies estratègiques (Administració local i Smart City, eficiència energètica, patrimoni, sostenibilitat i regeneració urbana). "Una altra de les qüestions que la UE valora més a l'hora d'atorgar aquest tipus d'ajudes és la col·laboració entre municipis i àrees urbanes. Per això, alguns d'aquests projectes inclouen també aquest component, en particular en el cas de la recuperació de l'entorn del Millars, que compartim amb Almassora i amb qui podríem presentar un projecte conjunt que inclouria un nou pont per a eliminar el trànsit rodat del viaducte romà", afegeix l'alcalde. "Hem de deixar de competir entre pobles veïns i començar a col·laborar per a competir junts en el món", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es