Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat uneix per primera vegada tots els partits amb i sense representació municipal per a alçar la veu contra la violència de gènere

tornar Imprimir

dijous, 5 de novembre de 2015

Igualtat, Sala de premsa, Ajuntament

Igualtat uneix per primera vegada tots els partits amb i sense representació municipal per a alçar la veu contra la violència de gènere

L'Ajuntament de Vila-real portarà al Ple Municipal una declaració institucional d'adhesió al manifest en contra de la violència de gènere que, per primera vegada, s'ha obert a grups polítics sense representació municipal que sí estan presents en altres institucions d'àmbit autonòmic i estatal. La regidora d'Igualtat, Anna Vicens, ha aconseguit unir tots els partits, tant amb representació municipal com aquells sense presència a l'Ajuntament però que formen part de les institucions autonòmiques o estatals, per a alçar la veu contra la violència de gènere amb motiu de la commemoració del 25 de novembre.

D'aquesta manera, als quatre partits que formen part de la corporació -PSPV-PSOE, Compromís, PP i Ciutadans- se sumaran Podem i Esquerra Unida. "Contra la violència de gènere tota ajuda és poca i, per això, estem oberts a escoltar altres postures, però, sobretot, volem unir esforços, independentment del color polític, per a lluitar contra aquesta xacra", assenyala Vicens.

La regidora s'ha mostrat molt satisfeta per la resposta dels representants dels grups polítics, amb els qui s'ha reunit per a "obrir a tots la possibilitat de contribuir a una causa tan noble i justa com aquesta". L'edil recorda que "al voltant de 800 dones han sigut assassinades a Espanya per les seues parelles o exparelles des del 2003, quan van començar a recopilar-se estadístiques oficials". Per això, afirma que "no podem romandre impassibles davant aquesta situació" i destaca que "en aquest Ajuntament, la igualtat entre homes i dones és un principi fonamental". 

"Hem d'avançar cap a una societat segura que garantisca una resposta efectiva a les dones que pateixen aquest problema, així com als seus fills", explica. Per això, la declaració institucional, a més de ratificar el rebuig a la violència i mostrar el compromís de la ciutat per a eradicar-la, exigeix, tant al Govern central com a l'autonòmic, la creació d'un pla integral centrat a prevenir, protegir i reparar el dany als menors víctimes de la violència de gènere. A més, el document se suma a la crida de Nacions Unides per a commemorar el 25 de novembre com a Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, trasllada les seues condolences als familiars i amics de les víctimes i declara la tolerància zero cap als maltractadors. "Volem una ciutat lliure de violència, i per açò, ens comprometem a augmentar els recursos, els serveis i els pressupostos per a lluitar per la causa", indica.

Entre altres qüestions, la declaració institucional reclama que els consistoris recuperen les competències en igualtat, declara Vila-real ciutat lliure de violència de gènere i acorda garantir una xarxa d'atenció social a les víctimes amb mesures específiques, així com realitzar campanyes preventives, contribuir a la promoció de la igualtat en els centres educatius, sensibilitzar-se contra el sexisme i promoure la seua eradicació, a més d'acabar amb la segregació i la bretxa salarial. També es posa especial atenció a les dones amb discriminació múltiple i es reclama al Govern que amplie les disposicions preventives, processals, punitives i protectores, així com mantenir el compromís unànime entre totes les forces polítiques per a evitar la utilització partidista del tema. 

D'altra banda, l'Ajuntament de Vila-real dóna el seu suport a la Marxa Estatal contra la Violència Masclista, que més de 100 associacions feministes han convocat a Madrid per al pròxim 7 de novembre i per a la qual la Regidoria d'Igualtat ha posat un autobús gratuït a l'abast dels veïns i veïnes perquè hi puguen participar. "És moment de solucions", apunta Vicens. "Hem d'avançar cap a una societat progressista, segura i lliure de violència de gènere", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es