Inici

Vila-real implica per primera vegada els locals d'oci en la prevenció de l'abús d'alcohol amb el pla Servei Responsable

dimarts, 10 de novembre de 2015

Presentació del programa Servei Responsable

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, implementarà al llarg dels pròxims mesos el programa Servei Responsable, un pla pilot impulsat pel Pla Nacional sobre Drogues que persegueix afavorir un temps d'oci responsable, segur i saludable, actuant directament en els establiments d'oci per a fomentar la seua corresponsabilització en la prevenció. La regidora de Serveis Socials, Sabina Escrig, acompanyada del responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC), José Gisbert, i del representant de Controla Club, Guillermo Llongo, ha presentat aquest matí la iniciativa, per al desenvolupament de la qual el consistori vila-realenc ha rebut una subvenció de 6.582 euros per part de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

El programa està específicament dirigit al sector de la restauració, l'hostaleria i l'oci nocturn i s'articularà al voltant de reunions informatives i tallers formatius per a empresaris i treballadors. L'objectiu final és convertir i acreditar els establiments participants com a locals de Servei Responsable, partint d'una avaluació inicial que determinarà la situació de cada negoci sobre la base d'una sèrie d'indicadors de risc i anàlisis de les característiques del local. Posteriorment, el programa desenvoluparà un taller amb role plays i activitats formatives que hauran de realitzar almenys un 30% dels treballadors de l'establiment per a poder entrar en la xarxa de locals responsables i rebre el distintiu. 

"El programa promou, mitjançant la intervenció en els espais i locals d'oci i en els establiments d'hostaleria, la millora de la qualificació professional i el foment del compromís social dels empresaris i treballadors del sector recreatiu. Aquest programa pretén posar a l'abast de tots eines útils tant per a la prevenció de drogodependències com per al foment d'hàbits d'oci segur i responsable", detalla Escrig, qui destaca la subvenció obtinguda per a desenvolupar "per primera vegada en la ciutat un programa d'aquestes característiques". 

En aquest sentit, el responsable de la UPC recorda que Vila-real treballa de manera important en els últims anys en l'àmbit de la prevenció. "Hem treballat molt en el sector d'escolars i prevenció comunitària, amb les famílies, però ens faltava l'espineta de treballar directament amb un sector com el de l'oci nocturn, que és, a més, un àmbit clau per a abordar els consums", detalla Gisbert. 

El pla Servei Responsable forma part del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el sector hostaler i es desenvolupa amb èxit des de l'any 2012 en diferents municipis, als quals enguany se suma per primera vegada Vila-real, tal com ha relatat el representant de Controla Club, ONG que duu a terme el programa. Tant Llongo, com Gisbert i la regidora de Serveis Socials han animat els locals de Vila-real a sumar-se al programa, que finalitzarà amb el lliurament dels distintius com a establiment col·laborador del programa Servei Responsable a aquells negocis que complisquen amb la normativa vigent, hagen format un 30% dels treballadors i es comprometen a complir el Codi de Bones Pràctiques Professionals del sector hostaler en matèria de prevenció.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es