Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Gossos policia de 15 cossos de seguretat de l'Estat mesuraran les habilitats en la detecciˇ de substÓncies en el I Campionat de la Unitat Canina de Vila-real

dimarts, 10 de novembre de 2015

Presentaciˇ del I Campionat de gossos detectors de substÓncies

La Policia Local de Vila-real celebrarÓ aquest divendres el seu primer campionat de gossos policia especialitzats en la detecciˇ de substÓncies estupefaents, al qual s'han inscrit un total de 15 unitats canines de cossos policials de diferents punts del paÝs. Amb aquest campionat, el cos municipal de seguretat consolida la seua Unitat Canina (UCAN), creada de manera pionera l'any 2012 per a millorar la seguretat ciutadana i la prevenciˇ en matŔria de trÓfic de drogues.

La competiciˇ, que es realitza en el paratge del Termet i oberta al p˙blic, constarÓ de dues proves diferents. La primera tindrÓ lloc en la zona de l'aparcament, amb un registre de vehicles en el qual hauran de trobar substÓncies amagades estratŔgicament. La segona part serÓ en el recinte de la piscina del Termet, on els animals hauran de trobar xicotetes quantitats de droga ocultes a l'interior de les instalĚlacions. Ambdues proves hauran de finalitzar en un temps mÓxim de vuit minuts i un jurat avaluarÓ el treball dels cans, que, a mÚs de valorar la rapidesa amb la qual executen els exercicis, penalitzarÓ els marcatges erronis o l'abandˇ. 

En la presentaciˇ del campionat, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha destacat la "gran labor realitzada per la Policia Local, no solament per a crear la UCAN de Vila-real, amb l'impuls de l'oficial Juan Sßnchez Mundo, sinˇ per a treballar en la prevenciˇ i per a convertir-se en un referent per a altres unitats". "Aquest lideratge", afegeix, "i la celebraciˇ d'aquest tipus d'actes a Vila-real ens permeten seguir potenciant la nostra marca de Ciutat de Congressos, Festivals i Esdeveniments, generen economia i contribueixen a posar el nostre nom en el mapa. Estic segur que aquest campionat serÓ el primer de molts", augura Serralvo. 

La Unitat Canina de Vila-real va ser creada a l'octubre de 2012 per a treballar principalment en dues Órees: la detecciˇ de substÓncies ilĚlegals per a evitar el trÓfic a xicoteta escala, amb una vintena de sancions al mes, i la prevenciˇ del consum. En aquest Ómbit, la UCAN duu a terme el projecte Precoes, que consisteix en la visita als centres docents amb els gossos policia per a aproximar-se de forma pedag˛gica als alumnes, als quals mostren com treballa la unitat i atenen les seues preguntes. D'aquesta manera, explica el responsable de la unitat, Juan Sßnchez Mundo, "llancem un missatge de no a les drogues". 

L'intendent de la Policia Local, Ramˇn MartÝnez, tambÚ present en la presentaciˇ del campionat, destaca que la UCAN "forma part del projecte Una altra forma de fer policia, que s'ha convertit en exemple a seguir per molts cossos policials". "Aš˛ no para acÝ, la Policia Local treballa cada dia per a superar-se, amb formaciˇ constant i projectes que amplien el nostre servei", conclou. 

El I Campionat de gossos detectors de substÓncies se celebrarÓ el divendres, 13 de novembre, a partir de les 9.00 hores al Termet. La competiciˇ mesurarÓ les habilitats d'unitats canines arribades des d'Elx, Alacant, Paterna, Alberic, la Vall d'Uixˇ, Benicarlˇ i fins i tot des de Madrid i Catalunya, procedents de cossos com la Policia Local, la Nacional i la Policia Militar de l'ExŔrcit.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es