Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real renova la xarxa de 17 contenidors de roba usada de Càritas i Tots Units per a guanyar seguretat i afavorir la inserció laboral, la solidaritat i l'abocament zero

dimecres, 11 de novembre de 2015

Nous contenidors de roba usada

Els contenidors de recollida de roba i sabates que Càritas té repartits en diferents punts de la ciutat es renovaran íntegrament per a millorar la seua seguretat, imatge i capacitat. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat els responsables de Càritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés, i la Fundació Tots Units, Enric Reverter, en la presentació dels nous dipòsits de tèxtil, emmarcats en el projecte Koopera d'economia solidària. En total, se substituiran 17 contenidors, amb els quals es reforça la xarxa de recollida i reciclatge de roba usada amb un triple objectiu: la solidaritat amb aquells que més ho necessiten, la inserció laboral de persones amb dificultats a través de la creació de llocs de treball directe i la protecció de l'entorn, garantint l'abocament zero i la traçabilitat de la roba reciclada.

"Per a Vila-real és un vertader orgull comptar amb una multinacional de la solidaritat com són Càritas i la Fundació Tots Units, que compleix precisament ara 25 anys treballant per la inserció sociolaboral a la nostra ciutat", detalla Benlloch, qui recorda que Tots Units va obrir a Vila-real la primera empresa social de la província, Reciplana Recuperacions, amb vocació de servei comarcal. "Entitats com aquestes són les que ajuden a posar cor a les polítiques", valora l'alcalde.

El primer edil ha animat els veïns i veïnes de Vila-real a fer ús dels contenidors de tèxtil. "Cada vegada que dipositem una bossa de roba usada en un d'aquests contenidors, estem aconseguint dues coses: en l'aspecte ambiental, evitem l'abocament de residus; en l'aspecte social, oferim oportunitats a les persones. I tot això, a més, amb la completa garantia que la roba va directa a Càritas i ningú farà negoci amb ella", argumenta l'alcalde.

En la mateixa línia s'han pronunciat els responsables de Càritas i Tots Units, que han estat acompanyats també pel president de Càritas Vila-real, José Herminio García, i el gerent de Reciplana, José Carlos Selguer. Tots ells han incidit en el vessant social del projecte, emmarcat en Koopera Mediterrània, amb la dotació de 26 llocs de treball i la cobertura de la necessitat de roba i calçat "amb major dignitat" a través de la xarxa de 'tendes amb cor'. "La gent que ho necessita ve derivada de Càritas amb vals i, en aquells casos que no ho necessiten, els beneficis de la venda es destinen a crear llocs de treball d'inserció", explica Aragonés. La resta de tèxtil donat que no pot ser derivat a tenda per a la seua reutilització es porta a reciclatge, cercant l'eficiència en la gestió del residu i l'abocament zero. 

Els 17 nous contenidors suposen, a més, una "innovació important" en la xarxa que mantenen Càritas i Tots Units a la ciutat, on arrepleguen cada any al voltant de 100.000 quilos de roba i calçats usats. Entre les millores que incorpora es troben la major capacitat, calculada en un 50% més que els dipòsits anteriors, i la completa seguretat per als usuaris.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es