Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La realitzadora i il·lustradora Lyona idea el cartell de Cineculpable 2015

tornar Imprimir

dissabte, 14 de novembre de 2015

Joventut, Sala de premsa

Presentació del cartell de Cineculpable 2015

La realitzadora i il·lustradora Lyona idea el cartell de Cineculpable 2015

No porta nom, però si en tinguera seria Anitram es creu King Kong. Així ho afirma la realitzadora, il·lustradora i "enginyera de contes i poemes" Lyona -pseudònim de Marta Puig, Esparreguera, 1980- autora del cartell del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable 2015. Un cartell que han presentat aquest matí el regidor de Joventut de la ciutat, Xavier Ochando, i Sonia de la Vega, la coordinadora del certamen, que se celebrarà del 20 al 27 de novembre.

La barcelonina li pren el relleu així a una altra il·lustradora de reconeixement, la vila-realenca Paula Bonet, responsable del cartell de l'última edició del festival.

La portada del Cineculpable 2015 evoca una de les escenes més icòniques del cinema, però amb alguns canvis: la nena-monstre Anitram, un dels personatges fetitxe de Lyona i protagonista del best-seller infantil Mataré monstruos por ti, substitueix en aquest cas a King Kong en el cim de l'Empire State.

Lyona ha focalitzat gran part de la seua carrera professional en la realització de videoclips i espots, la qual cosa la connecta directament amb el món del cinema en petit format "perquè, què són els videoclips sinó curtmetratges?", assenyala. Destaquen els realitzats per a bandes com Love of Lesbian, Sidonie, Mürfila, Lori Meyers, The New Raemon o Los seis días.

Entre els seus últims treballs figuren el roadtrip de les presentacions de la pel·lícula Requisitos para ser una persona normal, de Leticia Dolera; la il·lustració del llibre d'Enric Pardo La vida es corta y luego te mueres; o el videoclip de Reina del Amazonas, de The New Raemon.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Entrevista a Lyona (valencià)
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Documents

Imatges

Cartell de Cineculpable 2015 Lyona, autora del cartell de Cineculpable 2015
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es