Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real obri una nova edició del programa Euglia per a la prevenció i rehabilitació de persones amb dany cerebral

tornar Imprimir

diumenge, 15 de novembre de 2015

Inclusió social, Salut, Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Sanitat

Programa Euglia_5

Vila-real obri una nova edició del programa Euglia per a la prevenció i rehabilitació de persones amb dany cerebral

La regidora d'Esports i Salut i de Sanitat, Silvia Gómez; l'edil de Solidaritat, Álvaro Escorihuela, i la responsable de l'àrea d'Inclusió Social, Mónica Mañas, han assistit a l'obertura d'un nou curs del programa Euglia, que tindrà lloc fins al mes de juny i en el qual participen una vintena d'alumnes. 

Euglia és un sistema de telemedicina cognitiva que ofereix assistència especialitzada per a l'estimulació de les funcions cerebrals superiors com l'atenció, la memòria, el llenguatge, el raonament i el càlcul. El programa ja va realitzar una prova pilot amb un grup de 15 persones entre els mesos de gener i març amb uns resultats molt positius, segons les valoracions d'un dels directors científics, el doctor Vendrell, neuròleg en l'Hospital Sant Pau de Barcelona i director de l'Escola de Patologia del Llenguatge. 

Ara, la iniciativa torna a posar-se en marxa perquè els afectats per lesions cerebrals i per malalties neurodegeneratives que cursen amb demència, així com la població infantil amb problemes d'aprenentatge o desenvolupament i aquells interessats en la prevenció i el manteniment funcional puguen realitzar la gimnàstica cerebral que necessiten per a mantenir una qualitat de vida satisfactòria. "No es tracta d'un simple curs de memòria, és molt més", explica Gómez, qui apunta que "el programa permet mantenir tot el nostre mapa cerebral en moviment, en marxa i estimulat i també ajuda a rehabilitar en casos que resulta necessari". No obstant açò, recomana mantenir, no solament una bona salut mental, sinó també corporal. "Hem de cuidar la nostra salut integral", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Programa Euglia_4
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es