Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

"Taronges a l'escola" arriba a tots els centres educatius de Vila-real per a inculcar els beneficis de consumir cítrics locals

dilluns, 16 de novembre de 2015

Presentació de la campanya Taronges a l'escola

La campanya "Taronges a l'escola" arriba, per segon any consecutiu, als 15 col·legis de Vila-real per a inculcar a tots els xiquets, i també als adults, els beneficis de consumir diàriament aquesta fruita local. El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha presentat aquesta segona edició, que es perllongarà fins a febrer i en la qual participen vuit productors locals, que seran els encarregats de subministrar als centres educatius el producte, a més d'oferir xarrades als alumnes sobre el procés de cultiu i sobre els beneficis de les taronges per a la salut. 

La campanya torna als centres docents després de la bona acollida de la primera edició. En aquesta línia, l'agricultor Héctor Manrique ha explicat que, "després de la resposta de la campanya de l'any passat, en la qual a més de repartir taronges vam distribuir suc acabat d'esprémer i malles de producte, tornarem a portar als col·legis la fruita acabada d'arreplegar i fresca el mateix dia i explicarem com es conrea". A més, també es tornarà a realitzar un concurs de dibuix, el premi del qual serà una jornada temàtica sobre l'agricultura. En aquesta jornada, els alumnes podran veure com es realitzen els treballs en el camp i en un magatzem "perquè coneguen tot el procés de com arriben les taronges a la taula", indica Sancho. 

La primera edició de la campanya "Taronges a l'escola" va arribar a 5.249 alumnes, al voltant de 1.700 d'infantil i 3.500 de primària, i es va saldar amb 22.000 quilos de cítric de fruita fresca repartits entre els col·legis (15.000 quilos), suc (2.000) i malles distribuïdes als xiquets abans de les vacances de Nadal (5.000), amb l'objectiu de "promoure el consum també a casa i amb els seus pares". Xifres que s'espera repetir en aquesta segona edició, amb visites als centres educatius cada 15 dies. 

"Es tracta d'una campanya que fomenta el consum de la taronja del nostre terme, promou i dignifica la professió, ajuda els joves agricultors i inculca, entre les generacions més joves, l'hàbit saludable de consumir cítrics diàriament", indica Sancho. El regidor destaca que la iniciativa "promou la compra de la fruita de Vila-real i convida als més xicotets a apreciar el producte natural, de la terra, fresc, de quilòmetre 0 i d'immillorable qualitat, que, a més, fomenta un consum intergeneracional".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es