Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

El projecte europeu de mediació escolar Medes celebra a Vila-real la primera reunió transnacional

tornar Imprimir

dijous, 19 de novembre de 2015

Sala de premsa, Educació, Cooperació, Solidaritat i Integració

Reunió transnacional del projecte Medes

El projecte europeu de mediació escolar Medes celebra a Vila-real la primera reunió transnacional

El Centre Social ha acollit hui la primera reunió transnacional per a la posada en marxa del projecte Medes, concedit per la Unió Europea gràcies a les gestions de la Regidoria de Cooperació, i que servirà per a exportar la mediació escolar a tota la comunitat europea a través d'un ambiciós pla. 

La iniciativa, que compta també amb la participació de la ciutat agermanada de Sacile (Itàlia), tindrà una durada de tres anys, durant els quals es realitzaran intercanvis entre el municipi italià i Vila-real amb l'objectiu d'implantar la mediació escolar en tots els centres educatius d'ambdues ciutats. Per aquest motiu, un dels primers blocs tractats en la reunió d'aquest matí amb el regidor de Cooperació, Álvaro Escorihuela, ha sigut el relatiu a l'intercanvi d'estudiants, així com als esdeveniments i activitats formatives. 

A més, en la trobada, han participat l'Istituto Comprensiu di Sacile, la Cooperativa Sociale Itaca i membres de l'associació el Porc Espí de Vila-real i de l'IES Miralcamp, que han dialogat, en una segona part, sobre els projectes relacionats amb els objectius del projecte Medes, com la mediació escolar o la reducció de l'abandó primerenc del sistema educatiu. A més, durant la sessió, s'han tractat temes com el conveni amb l'Agència Nacional Erasmus+, programa al qual pertany Medes, o els protocols entre l'entitat coordinadora i la resta de socis. Demà tindrà lloc una segona sessió amb una trobada entre alumnes i professors mediadors a l'IES Miralcamp, la revisió del cronograma del projecte, un taller de preparació de productes intel·lectuals i accions formatives i l'avaluació i comunicació del pla.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es