Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable cedeix la paraula a actors, músics i promotors de mostres audiovisuals de la província en l'arrancada de la seua 18a edició

tornar Imprimir

dijous, 19 de novembre de 2015

Joventut, Sala de premsa

Cineculpable 2015

Cineculpable cedeix la paraula a actors, músics i promotors de mostres audiovisuals de la província en l'arrancada de la seua 18a edició

Ara sí, comença Cineculpable 2015. Amb el compte enrere ja en marxa per a les projeccions de l'Off Provincial i la Secció Oficial, que tindran lloc del 23 al 26 de novembre a l'Auditori, la 18 edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real escalfa motors des de demà divendres amb una agenda d'activitats que situa en el primer plànol escènic a realitzadors, músics i actors locals, i mostres audiovisuals made in Castelló.

La primera cita del festival, aquest divendres en el Disco-Pub Vil de Vila-real (20.00 hores) amb la presentació del DVD solidari Vila-real Filma! Seqüència 3, que aquest any adopta un format d'allò més musical en incloure una selecció de videoclips realitzats per creadors i productors vila-realencs i protagonitzats per bandes locals o amb integrants de la ciutat. En aquest projecte, que podrà adquirir-se al preu de 3 euros en totes les activitats programades durant la setmana del festival i que destinarà la seua recaptació a la Fundació Primavera, han col·laborat una desena de bandes i dos solistes d'estils completament diferents i units per una mateixa finalitat solidària.

La programació d'aquest primer cap de setmana de Cineculpable 2015 continuarà el dissabte 21 a l'Espai Jove (18.00 hores) amb una taula redona moderada per l'actriu Tonyi Vila que tindrà com a objectiu analitzar l'ofici de la interpretació des de diferents perspectives i conéixer el dia a dia dels qui es posen davant la càmera perquè les milers de creacions audiovisuals i curtmetratges que es realitzen en diferents punts de la província cobren vida. En la taula redona participaran els actors castellonencs Jordi Collado (va donar vida al protagonista del premiat llargmetratge El efecto K. El montador de Stalin) i Víctor Antolí (ha participat en pel·lícules com Libertador o Método Sospechoso i en diversos curtmetratges com Bendito Canalla o Aurel). Al costat d'ells, s'incorporaran al debat l'actriu Paloma Pallarés (amb una destacada trajectòria en teatre i en cinema en xicotet format, com La parada (2015), dirigit per Pilar Ram) o Joan Manuel Gurillo (crescut al món del teatre, la televisió -Cuéntame, La que se avecina-, i el curtmetratge i actor secundari en pel·lícules com Son de Mar, de Bigas Lluna). Completarà la taula redona l'actor vila-realenc Pau Ayet, director del FITCarrer Vila-real.

La guinda del pastís arribarà el diumenge 22 amb la Trobada de Festivals i Mostres Audiovisuals A Castelló es fa cinema!, que reunirà a l'Espai Jove (18.00 hores) representants i impulsors d'una desena de cicles, mostres i festivals vinculats al cinema que tenen com a seu diferents localitats de la província. És el cas de la Mostra de Cinema Rural Al Nostre Ritme (Villores), del Festival de Curts de la Província de Castelló Cortometrando; del Festival Oculus de la Universitat Jaume I; del Fantasti'CS (Jornades de Fantasia, Ciència Ficció i Terror de Castelló), Les Jornades del Còmic de Castelló o del cicle itinerant Cine DP, que centra les seues projeccions en pel·lícules de domini públic amb sessions organitzades en diverses localitats de la Plana Alta.

A través de les projeccions de curtmetratges o vídeos promocionals, els participants explicaran cadascun dels projectes, intercanviaran experiències i posaran sobre la taula les dificultats (i les recompenses) que suposa impulsar aquest tipus d'iniciatives amb el món audiovisual com a epicentre.

Galeria multimèdia

Imatges

Programació del primer cap de setmana de Cineculpable 2015 Vila-real Filma! Seqüència 3 Vila-real Filma! Seqüència 3_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es