Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil 'entrena' alumnes i professors dels centres educatius amb simulacres per a afrontar situacions de risc

dilluns, 23 de novembre de 2015

Simulacre d'incendi en Escultor Ortells_2

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real es troba en ple procés de realització de simulacres en els centres educatius de la ciutat, amb l'objectiu de finalitzar aquest primer trimestre amb tots els alumnes i professors completament preparats per a afrontar una situació de risc, com podria ser un desallotjament davant un possible cas d'incendi, entre altres causes.

El responsable de l'àrea, Ismael Solsona, explica que "durant el primer trimestre del curs realitzem una ronda de simulacres amb l'objectiu de conéixer si el protocol que segueixen els col·legis és bo o si té mancances, per a engegar mecanismes que puguen servir en l'hipotètic cas que ho necessiten". Així, no solament se'ls ensenya a adquirir habilitats per a enfrontar-se a situacions extremes, sinó que també "se'ls avalua i se'ls explica als professors què és el que s'està fent malament, què caldria millorar i com es podria solucionar", explica. A més, també es fixen "noves metes" per a superar el següent curs.

Per a apropar els simulacres d'emergències als casos reals el màxim possible, Protecció Civil col·labora amb altres cossos de seguretat. "Intentem coordinar-nos amb altres mitjans, com Bombers i Policia Local, perquè siga el més verídic possible i establir un protocol comú que tots hem de conéixer a l'hora d'actuar en un cas real", indica Solsona.

Cada centre educatiu compta amb un punt de trobada extern i intern pactat prèviament amb els alumnes i els professors perquè, en cas d'emergència, acudisquen allí. Aquest enclavament també figura en la documentació de la policia, que només rebre l'avís, va directa al lloc. "A més, s'ensenya a prioritzar, no solament als docents i alumnes, sinó també als serveis col·laboradors, perquè tot isca bé", explica el responsable de Protecció Civil, qui anima a tots els centres educatius a participar, perquè "una bona preparació és fonamental per a no haver de lamentar cap desgràcia".

El col·legi Escultor Ortells ha estat un dels primers a participar, que se suma al Laude British School de Vila-real, els professors dels quals també han rebut un curs formatiu per a aprendre a extingir incendis. La formació en emergències de Protecció Civil es pot sol·licitar a l'Ajuntament i a través del web.

Galeria multimèdia

Imatges

Simulacre d'incendi en Escultor Ortells_1 Simulacre d'incendi en Escultor Ortells
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es