Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable estrena la catifa roja amb el cinema provincial com a protagonista

tornar Imprimir

dilluns, 23 de novembre de 2015

Joventut, Sala de premsa

Rodatge de Cinexpress. Cineculpable 2015

Cineculpable estrena la catifa roja amb el cinema provincial com a protagonista

Les projeccions de Cineculpable inauguren la seua majoria d'edat amb l'exhibició dels curtmetratges de la Secció Provincial de la XVIII edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, impulsat per la Regidoria de Joventut. Són vuit produccions dirigides per realitzadors castellonencs les que inicien la programació de Cineculpable 2015 i que opten al Premi Manuel Vilarreal, dotat amb 1.500 euros. La jornada també servirà per a estrenar el tràiler oficial del certamen, que té com a banda sonora el tema musical Surfin' Donuts, del grup local Five Fingers with Parasol.

Els vuit treballs dels directors provincials tenen com a escenari principal municipis de la Plana i el Maestrat, excepte Tongasoa et le Vazaha, un curtmetratge de ficció coproduït entre Vila-real i Madagascar, dirigit per Elena Cabedo i François Chenot, i que és una reflexió sobre els xocs culturals i el turisme responsable a Madagascar. Aquest curt ha estat realitzat per 19 xiquets i adolescents, alumnes del Centre d'Arts i de Música i la Residència Social de l'ONG Bel Avenir de Tulear (Madagascar) durant un taller de cinema d'animació dirigit pel col·lectiu Sud un baoab (juny, 2015). 

En aquesta primera nit de projeccions també destaquen Flores, d'Héctor Martín (Castelló), una història de com els xicotets detalls -un somriure, una abraçada, una mirada o unes simples flors anònimes- poden tenyir d'alegres colors els dies més grisos, i Munich, de Natxo Fuentes (Onda), un relat sobre dos joves que viuen en un xicotet poble i volen anar-se'n a treballar a Alemanya, i que ha guanyat les dues últimes edicions del certamen Cortometrando.

La nit també ha comptat amb l'estrena de Suena un tema de jazz, de Sergio Tellols (Vila-real), que explica l'experiència d'un guionista i realitzador amateur que veu en el seu següent projecte l'última oportunitat per a seguir creixent en el món del cinema. La resta dels curts provincials són A family man, d'Anna Juesas i Miquel Bixquert (Sogorb, EUA), Historia de un tenista, de Sergio Serrano (Sogorb), 14 anys i un dia, de Lucía Alemany (Traiguera) i Analiens, de Joaquín Gil (Castelló). Aquesta primera jornada de projeccions ha estat precedida a l'Espai Jove per l'Off Provincial, on s'han pogut veure els curts provincials que han quedat fora de concurs.

Però ha sigut el rodatge pels carrers de Vila-real dels curts que realitzen i produeixen els alumnes de secundària per a Cinexpress, l'activitat que ha obert la programació d'aquest dilluns. Durant tota la vesprada, els estudiants dels instituts Miralcamp, Broch i Llop, Fundació Flors i Tàrrega han convertit el centre de la localitat en un autèntic plató cinematogràfic en el qual han rodat les escenes del curtmetratge que han de realitzar durant aquesta setmana, sota la supervisió de professionals del sector audiovisual. Els joves realitzadors tenen quatre dies per a finalitzar el curt que es projectarà durant la gala del pròxim divendres a l'Auditori. Aquesta activitat pretén impulsar l'interés dels joves en el sector audiovisual.

La jornada de demà reserva l'inici de la projecció dels 28 curtmetratges participants en la Secció Oficial del festival, entre els quals destaca l'estrena de l'actor Hugo Silva com a director amb la seua obra Supercool, o l'exhibició dels curts estrangers Nevica (Itàlia), Hasta que la celda nos separe (Puerto Rico) o Todo lo demás (Argentina). La programació es completarà amb una conferència a càrrec de Marta Martín i altres membres de la iniciativa Cultura Visual de la Universitat Jaume I, que explicaran com es treballa el cinema i la resta de produccions audiovisuals des de l'UJI.

Galeria multimèdia

Imatges

Primera jornada de projeccions de Cineculpable 2015 Primera jornada de projeccions de Cineculpable 2015_1 Participants en Cinexpress. Cineculpable 2015
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es