Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

La Casa de la Dona de Vila-real atén 43 dones víctimes de la violència de gènere del començament d'any ençà

tornar Imprimir

dimarts, 24 de novembre de 2015

Igualtat, Sala de premsa

Anna Vicens fa balanç de les atencions per violència de gènere en 2015

La Casa de la Dona de Vila-real atén 43 dones víctimes de la violència de gènere del començament d'any ençà

La Casa de la Dona de Vila-real ha atés, del començament d'any ençà, 43 dones víctimes de la violència de gènere. Així ho ha donat a conéixer avui la regidora d'Igualtat, Anna Vicens, que destaca que el major nombre de sol·licituds s'ha produït en dones d'entre 30 i 40 anys, amb 24 casos registrats. 

Així mateix, set xiques de 18 a 30 anys han sigut ateses a la Casa de la Dona, la mateixa xifra que de 40 a 50 anys, mentre que entre els 50 i 65 anys són tres les víctimes registrades i dues les que superen els 65 anys. Una dada que cal remarcar com a positiva, segons Vicens, és que "no s'ha produït cap cas en joves d'entre 15 i 18 anys". 

De les 43 dones que han passat per la Casa de la Dona, 22 han interposat una denúncia contra el seu agressor; unes altres sis s'han querellat fins a dues ocasions i una altra víctima ha denunciat cinc vegades. Fruit de les gestions, s'han dictat una trentena d'ordres de protecció per a protegir 27 dones i tres xiquets. De l'informe elaborat per Igualtat també es desprén que 31 dones han patit una única agressió, vuit han patit fins a 10 agressions i quatre persones han sigut atacades més de 10 vegades. "El més preocupant és que en 22 dels casos, els fills han estat presents i en tres ocasions hi ha hagut, fins i tot, testimonis d'altres familiars", explica Vicens.

D'altra banda, en 18 casos (el 42% del total) l'agressor és el marit, mentre en set ha sigut la parella amb la qual convivia. Deu han sigut les agredides pel seu exmarit o exparella, dues pel seu xicot i dues més pel seu exnuvi.

"Una vegada la Regidoria coneix el cas, es posa en marxa per a ajudar les dones perquè abandonen aquesta situació i puguen refer la seua vida lluny de la violència", afegeix Vicens, que indica que s'han tramitat 26 sol·licituds de teleassistència i 10 dones han participat en els tallers de la Regidoria per a augmentar la seua autoestima. També hi ha hagut nou víctimes derivades amb els seus fills al Servei Especial d'Atenció a la Família i a la Infància (Seafi). De les 36 dones que han accedit al servei enguany per primera vegada, 11 han sol·licitat la renda activa d'inserció per a víctimes de violència de gènere; cinc, l'ajuda de pagament únic de la Generalitat, i 20 han demanat ser ateses al Centre Dona 24 hores. En quatre ocasions han estat derivades al Centre Social i en tres a Càritas. 

D'altra banda, Vicens ha presentat les activitats previstes per a demà, 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. A les 18.00 hores es col·locarà a la plaça Major la pancarta i es llegirà el manifest contra la violència cap a les dones, elaborat per primera vegada amb grups polítics amb representació institucional i sense aquesta representació. A les 18.30 hores, a la sala d'actes de la UNED, es projectarà el cicle CortoEspaña, centrat en el tema, que en finalitzar comptarà amb un col·loqui i, més tard, a les 20.30 hores, l'Escola Permanent d'Adults (EPA) acollirà una xarrada sobre la violència masclista a càrrec de les professionals que treballen a la Casa de la Dona.

Les activitats continuaran dijous a l'Espai Jove, de 18.00 a 21.00 hores, amb el taller Perquè hi ha amors que maten¿, dirigit a totes les persones o parelles que desitgen trobar la clau del bon amor i entendre quins són els secrets perquè una relació funcione. Vicens ha animat tots els veïns a participar en les activitats i ha demanat "un gran pacte d'Estat per a evitar la violència de gènere".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es